MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρρώστια που χρήζει θεραπείας ο φονταμενταλισμός, είπε ο Επίσκοπος Καρπασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Αρρώστια που χρήζει θεραπείας ο φονταμενταλισμός, είπε ο Επίσκοπος Καρπασίας – Όσα είπε κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φόρουμ των Δελφών

Αρρώστια η οποία χρήζει θεραπείας είναι ο φονταμενταλλισμός, δήλωσε ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Επισκοπή Καρπασίας, ο Επίσκοπος μιλούσε κατά τη διάρκεια του 8ου Διεθνούς Φόρουμ των Δελφών, σήμερα.

Στην ομιλία του με θέμα «Ο Φονταμενταλισμός στην νέα πραγματικότητα» ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «ο φονταμενταλισμός καλλιεργεί την τυπολατρεία και την προσκόλληση και εξάρτηση από ιδέες, τύπους, αντιλήψεις με αποτέλεσμα να ιδεολογικοποιεί τη ζωή».

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι «στην προσπάθεια προστασίας και υπεράσπισης της ιδεολογίας αναπτύσσει τον φανατισμό και τη χρήση βίας, στο όνομα του Θεού, της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού», αναφέροντας ότι «αυτό το πλαίσιο δημιουργείται μία εμπαθής συμπεριφορά και καταργείται κάθε έννοια ελευθερίας και έκφρασης».

Ανέφερε, επίσης, ότι στο πλαίσιο αυτό «απαγορεύεται ο διάλογος ενώ κυριαρχεί η αυθαιρεσία, επιβάλλεται η απομόνωση και απολυτοποίηση του οικείου χώρου έναντι των άλλων». Ακολούθως είπε ότι «για την προστασία του χώρου καλλιεργείται η ξενοφοβία, το αίσθημα της απειλής και της ανασφάλειας» και ότι «ο φόβος για την κυριαρχία του νεωτερισμού, της παγκοσμιοποίησης, του κακού και των αντίχριστων δυνάμεων βρίσκονται παντού». Κατ’ επέκταση, σημείωσε, «ο άνθρωπος ζει συνεχώς κάτω από μία πνευματική τρομοκρατία και αρνείται κάθε διαφορετικό, καλλιεργεί την προσωπολατρία και τη μισαλλοδοξία».

Τέλος, είπε, ο φονταμενταλισμός, φανατισμός, είναι φαινόμενο που «απειλεί την ψυχή του καθενός μας, με κοινωνικές καταστροφικές προεκτάσεις», καθώς «ριζώνει το άγχος, την ανασφάλεια, τη φοβία και την αλαζονεία», ενώ σημειώνει ότι «ο φανατικός έχει συχνά την ψύχωση της συνωμοσίας».

«Μάλιστα, μία μορφή άκρατης και απελπισμένης αλαζονείας, οδηγεί στην πεποίθηση και πίστη ότι είναι ο μόνος που κατέχει και μένει στην αλήθεια την οποία απολυτοποιεί», είπε ο Επίσκοπος. Σημείωσε ότι «ο φανατικός είναι συχνά μία αβέβαια ύπαρξη, ανήσυχη, αποδιοργανωμένη, που υπάρχει χάρη στην ατομική ή ομαδική προσκόλληση στην αλήθειά του» και κατέληξε ότι «ο φονταμενταλισμός είναι μία πνευματική και ψυχοπαθολογική αρρώστια, η οποία χρήζει άμεσης θεραπείας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal