MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρνείται φόνο εκ προμελέτης ο 80χρονος συζυγοκτόνος

Advertisement

Sponsored by exness

Οκταήμερη κράτηση εναντίον του 80χρονου από τα Περβόλια  – Οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας – Παραδέχτηκε ενοχή για το φόνο, όχι όμως εκ προμελέτης – Μεγάλος αριθμός τεκμηρίων στην Εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο Κρατικό Χημείο και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας

Advertisement

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του Γιάγκου Κατσαρή, 80 χρόνων από τα Περβόλια για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις φόνου εκ προμελέτης, παράνομης μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και παράνομης μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 3 Μαρτίου 2016 στα Περβόλια της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης χθες γύρω στις 09.45 λήφθηκε πληροφορία στον Αστυνομικό Κιτίου, από τον Σάββα Κατσαρή, γιό του υπόπτου, ότι ο 80χρονος πυροβόλησε με πιστόλι την εν διαστάσει σύζυγο του Ζωή Κατσαρή 77 ετών, έξω από το σπίτι όπου διέμενε στην τοποθεσία Κόκκινες στα Περβόλια.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας όπου έξω από την καγκελόπορτα του σπιτιού εντόπισαν το θύμα να κείτεται στο έδαφος. Στο μέρος βρισκόταν επίσης ο ύποπτος και ο γιος του, ο οποίος είχε ήδη πάρει το περίστροφο από τον πατέρα του καθώς και η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος.

Με ασθενοφόρο η 77χρονη  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης η αλλοδαπή οικιακή βοηθός του θύματος είπε στην Αστυνομία πως ενώ η ίδια βρισκόταν μέσα στο σπίτι άκουσε το θύμα και τον ύποπτο να λογομαχούν έξω από αυτό.

Πρόσθεσε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε ένα πυροβολισμό, βγήκε έξω και είδε το θύμα στο έδαφος, στο σημείο όπου εντοπίστηκε από την Αστυνομία και τον ύποπτο να στέκεται από πάνω της κρατώντας στο χέρι του ένα πιστόλι. Στη συνέχεια είδε τον 80χρονο να πυροβολεί το θύμα ακόμη δύο φορές.

Η Αστυνομία απέκλεισε τη σκηνή η οποία εξετάστηκε επιστημονικά και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις. Επίσης παραλήφθηκε και το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε από τον ύποπτο.

Δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας το αυτοκίνητο του υπόπτου ερευνήθηκε και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν 14 σφαίρες πυροβόλου όπλου.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχεται την διάπραξη των αδικημάτων, ενώ με δικαστικό ένταλμα σύλληψης συνελήφθηκε και όταν του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο αυτός απάντησε «αφού παραδέχομαι ότι έκαμα το έγκλημα».

Στη συνέχεια ο ύποπτος προέβη σε υποδείξεις σκηνών υποδεικνύοντας το σημείο όπου πυροβόλησε το θύμα. Ο 80χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή και έγιναν δειγματοληψίες από τα χέρια του για σκοπούς εντοπισμού πυρίτιδας. 

Ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση στην οποία ανέφερε ότι πήγε στο σπίτι του θύματος και επειδή η 77χρονη δεν τον ήθελε να πηγαίνει εκεί, του επιτέθηκε και τον κτύπησε με κάλυμμα καλάθου, με αποτέλεσμα αυτός να θυμώσει, να ανασύρει περίστροφο από την τσέπη του και να την πυροβολήσει τρεις φορές στο στήθος.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται ακόμα στο αρχικό στάδιο και αναμένεται να ληφθούν 40 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου και του θύματος, από τους νοσηλευτές και άλλο ιατρικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με το θύμα και από γείτονες του θύματος και του υπόπτου.

Ακόμα θα σταλεί μεγάλος αριθμός τεκμηρίων στην Εγκληματολογική Υπηρεσία του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο Κρατικό Χημείο και στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας. Επίσης ο ύποπτος θα εξεταστεί από κυβερνητικό ψυχίατρο για να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Ερωτηθείς από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου εάν φέρει ένσταση στην κράτηση του ο Γιάγκος Κατσαρής απάντησε ότι δεν συμφωνούσε με την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης.

Ο εξεταστής της υπόθεσης διευκρίνισε ότι μετά τις έρευνες της Αστυνομίας εάν προκύψει ότι η συγκεκριμένη κατηγορία δεν ευσταθεί τότε θα απαγγελθούν στον 80χρονο άλλες κατηγορίες.

Τελικά το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης εναντίον του υπόπτου.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ

ShootandGoal