MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρνείται ανάμειξη ο 26χρονος για την επίθεση με σπαθί στη Λάρνακα. Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές

Advertisement

Sponsored by exness

Αρνείται ανάμειξη ο 26χρονος για την επίθεση με σπαθί στη Λάρνακα. Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές – Υπό τετραήμερη κράτηση– Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο

Advertisement

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες εναντίον 26χρονου από το Ιράκ για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, μαχαιροφορίας και οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 24 Ιουλίου στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης το βράδυ της 24ης Ιουλίου λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία Λάρνακας ότι στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού  υπήρχε ένα άτομο που τραυματίστηκε από άλλο πρόσωπο με την χρήση σπαθιού.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της ΑΔΕ Λάρνακας χωρίς όμως να εντοπίσουν οποιονδήποτε. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης όπου από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι γύρω στις 20.40 το βράδυ μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αυτοκίνητο ένα άτομο ηλικίας 32 χρόνων από τη Συρία που έφερε βαθιά θλαστικά τραύματα στο αριστερό χέρι.

Από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας εντοπίστηκαν τα δύο άτομα που μετέφεραν τον τραυματία στο Νοσοκομείο και σε ερωτήσεις απάντησαν πως ο 32χρονος τραυματίστηκε από τον 26χρονο στην Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού στην παρουσία τους.

Οι δύο ανέφεραν ότι γύρω στις 20.30 της 24ης Ιουλίου έξω από το πλυντήριο αυτοκινήτων που διαθέτουν, ο 26χρονος που ήταν πρώην εργοδοτούμενος τους, επιτέθηκε με σπαθί στον 32χρονο και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ο 26χρονος περπατούσε στον δρόμο, έχοντας στην κατοχή του το σπαθί, φώναζε στην αραβική γλώσσα «έσφαξα τον» και ακολούθως τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο 32χρονος εξετάστηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας από τον επί καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι έφερε βαθιά θλαστικά τραύματα στο αριστερό χέρι. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και δύο μέρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η Αστυνομία άρχισε εξετάσεις προς εντοπισμό του 26χρονου υπόπτου χωρίς όμως αποτέλεσμα, εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείτο ενώ μέλη της Δύναμης έλαβαν καταθέσεις από άτομα που βρίσκονταν στη σκηνή όταν έγινε το επεισόδιο.

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία η πρώην σύζυγος του 26χρονου, τον φιλοξένησε στο σπίτι της όταν ενεπλάκη στις 23 Ιουλίου, σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό. Είπε ακόμα ότι ο 32χρονος που της ζητούσε να τον παντρευτεί αλλά αυτή αρνείτο, μόλις ενημερώθηκε ότι ο 26χρονος διέμενε στο σπίτι της άρχισε να την ενοχλεί απειλώντας  ότι θα τους προκαλέσει κακό.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρώην σύζυγος του 26χρονου, το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου, ο 32χρονος τη συνάντησε στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου της επιτέθηκε σωματικά και φραστικά. Όταν ανέφερε το περιστατικό στον 26χρονο της είπε ότι θα πήγαινε στη Λεμεσό για να μην της προκαλέσει προβλήματα και τον μετέφερε στον σταθμό λεωφορείων. Η ίδια μετέβη στο πλυντήριο αυτοκινήτων για να αναφέρει τα όσα έγιναν στον ιδιοκτήτη του.

Ενώ η γυναίκα βρισκόταν στο πλυντήριο αυτοκινήτων, μετέβησαν στο χώρο τόσο ο 26χρονος όσο και ο 32χρονος και συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να τραυματίσει τον πρώτο στο στήθος και στο πρόσωπο με πτυσσόμενο μαχαίρι που κατείχε. Ο 26χρονος τραυμάτισε τον 32χρονο στο χέρι με μεταλλικό αντικείμενο που είχε στην κατοχή του ενώ τη συμπλοκή παρακολούθησαν αρκετά άτομα που βρίσκονταν στο χώρο.

Μετά από πληροφορία, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας εντόπισαν στις 24 Ιουλίου, σε ντεπόζιτο νερού πολυκατοικίας που βρίσκεται κοντά στο πλυντήριο αυτοκινήτων, το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο 26χρονος για να επιτεθεί και να τραυματίσει τον 32χρονο.

Από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος μετέβη την ημέρα της συμπλοκής σε κατάστημα στη Λάρνακα και αγόρασε ένα μαχαίρι τύπου Machete  χρώματος μαύρου, το οποίο φαίνεται να είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ως τεκμήριο στο ντεπόζιτο νερού.

Γύρω στις έντεκα χθες το βράδυ ο ύποπτος συνελήφθη και ανακρινόμενος προφορικά αρνείται να αναφέρει οτιδήποτε για την υπόθεση, ενώ δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία.

Σήμερα ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τέσσερις ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal