MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρχίζει στην Κύπρο η εκστρατεία «Ετοιμαστείτε για το Brexit»

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε σήμερα, Δευτέρα σε εφαρμογή μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, με την οποία καλεί τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Κύπρο να προετοιμαστούν για το Brexit στις 31 Οκτωβρίου. Η εκστρατεία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπαθειών ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας οι Βρετανοί πολίτες στην Κύπρο θα λάβουν πληροφορίες για συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σχετικά με το καθεστώς διαμονής τους, την ασφάλισή τους, τις άδειες οδήγησης και τα διαβατήριά τους για να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους και την πρόσβασή τους στις κυπριακές υπηρεσίες.

Η εκστρατεία θα χρησιμοποιήσει πολλά κανάλια επικοινωνίας – από αναρτήσεις στο Facebook μέχρι διαφημίσεις στα ΜΜΕ – καλώντας τους πολίτες να δράσουν ενόψει της 31ης Οκτωβρίου.

Η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά ενεργειών τους τελευταίους μήνες για να ενημερώσει τους Βρετανούς πολίτες. Μεταξύ άλλων έγιναν ανοικτές συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχίες, ενώ πολλά μηνύματα μεταδόθηκαν είτε μέσω παραδοσιακών ΜΜΕ είτε στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ραμπ η Κυβέρνηση εντείνει τις προσπάθειές της για να διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί στην ΕΕ είναι έτοιμοι για το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι η εκστρατεία παρέχει πρακτικές συμβουλές σε περισσότερο από 1 εκατ. Βρετανούς που ζουν στην ΕΕ, καθώς και σε Βρετανούς τουρίστες και όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 85 χιλιάδες Βρετανοί βρίσκονται στην Κύπρο.

Η Κυβέρνηση του ΗΒ ανακοίνωσε πρόσφατα κονδύλι £3 εκατομμυρίων για φιλανθρωπικές και άλλες εθελοντικές οργανώσεις για να ενημερώσουν τους Βρετανούς πολίτες για την ανάγκη να εγγραφούν ή να ζητήσουν άδεια παραμονής και να τους υποστηρίξουν στη συμπλήρωση των αιτήσεών τους.

Η Κυβέρνηση, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, δέσμευσε άλλες £300,000 στις Βρετανικές διπλωματικές αποστολές σε όλη την ΕΕ για να προσεγγίσουν ευάλωτους Βρετανούς πολίτες οι οποίοι μπορεί να υποφέρουν από αναπηρίες ή να διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να συμπληρώσουν τα κατάλληλα έγγραφα εν όψει Brexit.

Αυτή η επιπλέον βοήθεια προστίθεται στις προσπάθειες των Βρετανικών διπλωματικών αποστολών, οι οποίες ήδη διοργάνωσαν περισσότερες από 541 εκδηλώσεις για τους Βρετανούς πολίτες από τον Νοέμβριο του 2017.

Η νέα εκστρατεία καλεί τους Βρετανούς πολίτες να δράσουν εν όψει Brexit, ελέγχοντας τον οδηγό για την Κύπρο στον σύνδεσμο gov.uk/livingincyprus και:

Να τακτοποιήσουν το καθεστώς διαμονής τους, να εγγραφούν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), να ανταλλάξουν τις άδειες οδήγησης του ΗΒ με κυπριακές ή να υποβάλουν αίτηση για διεθνή άδεια οδήγησης και να ελέγξουν ότι τα διαβατήριά τους είναι έγκυρα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal