MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρχίζει η χορήγηση 3ης δόσης στα άτομα άνω των 83 ετών… Τα εμβολιαστικά κέντρα και όλες οι πληροφορίες (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Advertisement

Sponsored by exness

Εμβολιασμός με την 3η δόση εμβολίου κατά της COVID-19 των πολίτων ηλικίας 83 ετών και άνω – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας – Όλες οι πληροφορίες

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για έγκαιρη προστασία του πληθυσμού που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες με ενισχυτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19, ενόψει του χειμώνα, το Υπουργείο Υγείας προχωρά από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη χορήγηση 3ης δόσης στους πολίτες ηλικίας 83 ετών και άνω. Οι εμβολιασμοί γίνονται στα κέντρα εμβολιασμού ελεύθερης προσέλευσης (walk-in) από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Advertisement

Για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 83 ετών και άνω, λειτουργούν τα εξής Εμβολιαστικά Κέντρα:

Επαρχία Κέντρο Εμβολιασμού
Λευκωσία Κρατική Έκθεση, Κέντρο Β’
Κέντρο Υγείας Λατσιών
Λεμεσός Σπύρος Κυπριανού, Κέντρο Β’
Κέντρο Υγείας Λινόπετρας
Λάρνακα Λιμάνι, Κέντρο Β’
Πάφος Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Αμμόχωστος Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

 

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι πολίτες θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν έγγραφο ταυτοποίησης (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού τους. Για την ενισχυτική δόση χορηγείται εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, ανεξαρτήτως του εμβολίου που χορηγήθηκε αρχικά.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό με ενισχυτική δόση μέσω των κέντρων walk-in είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα (εμβολιασμός με τη 2η δόση του εμβολίου) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 και εμπίπτουν στην ηλικιακή ομάδα που ανακοινώνεται κάθε φορά.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με την προσέλευση που θα παρατηρείται, η ηλικία των δικαιούχων θα μειώνεται σταδιακά. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που θα εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας με τις ηλικιακές ομάδες που θα έχουν προτεραιότητα.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός με 3η δόση των επαγγελματιών υγείας, των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεραιότητα για να λάβουν την ενισχυτική δόση. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στις στέγες ευγηρίας.

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το 80,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και το 77,1% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Επιπρόσθετα, 40,7% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβε την 1η δόση και 34,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σε σχέση με τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, έχει χορηγηθεί η 1η δόση σε ποσοστό 25,6%, ενώ 17,7% έχει λάβει και τη 2η δόση και έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network