MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρχηγός Αστυνομίας: «Η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών παραμένει ύψιστη προτεραιότητα»

Advertisement

Sponsored by exness

 «Η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών παραμένει ύψιστη προτεραιότητα», ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας – Εσπερίδα ΥΚΑΝ με θέμα «Πορεία προς»

Advertisement

Εσπερίδα με θέμα «Πορεία προς», Πρόληψη, Φροντίδα, Μείωση ρίσκων: οι Νέες Συμμαχίες/Εσπερίδα Ανοικτού Διαλόγου με την Κοινωνία για την εξάρτηση, που πραγματοποιείται από τις 5.30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, την οποία διοργάνωσε η Αστυνομία Κύπρου – Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (Υ.ΚΑ.Ν), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ο οποίος στο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται για να διευρυνθούν οι τρόποι επικοινωνίας της Αστυνομίας, μέσα από τη συζήτηση και τον διάλογο και ανέφερε «Θέλουμε να καταγράψουμε σκέψεις και απόψεις γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης, ευελπιστώντας ότι μέσα από μια παραγωγική συζήτηση, με την κοινωνία των πολιτών, δυνατόν να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε καλύτερα, το τι θέλουμε ως κοινωνία και ποια θα πρέπει να είναι η «πορεία προς».

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι, το φαινόμενο των ναρκωτικών παραμένει για την Αστυνομία αλλά και για τον ίδιο προσωπικά μια ύψιστη προτεραιότητα. Η Αστυνομία είπε βρίσκεται καθημερινά σε πλήρη ετοιμότητα «υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις και μέτρα, υιοθετώντας πολιτικές και πρακτικές, οι οποίες έχουν συγχρόνως προληπτικό και κατασταλτικό χαρακτήρα».

Παράλληλα ανέφερε, «ενισχύουμε τις υπάρχουσες συνεργασίες με άλλες Αρχές επιβολής του νόμου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» και πρόσθεσε «Βασικότερο πεδίο δράσης της Αστυνομίας, είναι η καταστολή και επί του προκειμένου, η αντιμετώπιση του φαινομένου των ναρκωτικών και ειδικότερα η σύλληψη και η προσαγωγή των εμπόρων και των διακινητών ενώπιον του Δικαστηρίου. Η πιο πάνω δράση, έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα, καθιστώντας την Υ.ΚΑ.Ν., ως μια εκ των αποτελεσματικότερων Υπηρεσιών της Αστυνομίας». Επίσης, ανέφερε ότι για το πρώτο τετράμηνο του 2019, έχουν κατασχεθεί από την Αστυνομία περίπου 131 κιλά κάνναβης, 56 κιλά ρητίνη κάνναβης και 32 κιλά κοκαΐνης.

Στη διάρκεια της Εσπερίδας πραγματοποιούνται συζητήσεις γύρω από το θέμα από έγκριτους ομιλητής, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα στο κοινό να μετέχει ενεργά και να υποβάλλει ερωτήσεις και εισηγήσεις για θέματα που σχετίζονται με τις ουσίες εξάρτησης.

Μεταξύ των συνομιλητών στην Εσπερίδα είναι ο κ. Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης-Νομικός, η κα Ζήνα Πουλλή, Πρώην Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης, η κα Λουΐζα Βερεσιέ, ψυχίατρος, ο κ. Άθως Γεωργίου, Πρόεδρος Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, ο κ. Στέλιος Σεργίδης, Υποδιοικητής της ΥΚΑΝ, ο Παναγιώτης Γεωργίου, μέλος της Παιδοβουλής και ο κ. Ερρίκος Βενιαμίν, ψυχολόγος, Λειτουργός Αγίας Σκέπης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Απεξαρτηθέντων Ατόμων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network