MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρχιεπίσκοπος: Έτοιμη να βοηθήσει η εκκλησία στο θέμα των προσφύγων

Advertisement

Sponsored by exness

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για το θέμα των προσφύγων – Η Εκκλησία είναι έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά, αλλά και με ρούχα και τρόφιμα – Παρεξηγήθηκαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών λέει ο Αρχιεπίσκοπος

Advertisement

Πάντοτε η Εκκλησία είναι παρούσα σε όλες τις υποθέσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και είναι έτοιμη να δώσει οικονομική βοήθεια, τρόφιμα και ρουχισμό, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σε ερώτηση αν θα βοηθήσει η Εκκλησία την Κυβέρνηση στο θέμα των προσφύγων, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι άνθρωποι του Θεού και αυτοί.

«Νομίζω ότι έχει παρεξηγηθεί ο Υπουργός Εσωτερικών που μίλησε για Χριστιανούς. Με είχε ρωτήσει και του είπα ότι έχουμε αδελφικές σχέσεις με την Εκκλησία της Αντιόχειας και θα ενσκύψουμε με αδελφική αγάπη αν έρθουν Χριστιανοί, αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι απορρίπτουμε τους Μουσουλμάνους. Παιδιά του Θεού είναι και οι Μουσουλμάνοι και ασφαλώς θα ενδιαφερθούμε και έχουμε ενδιαφερθεί και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι και οικονομική βοήθεια εκ μέρους της εκκλησίας να δοθεί στους πρόσφυγες, ως επίσης και ο ρουχισμός», πρόσθεσε.

 

Είπε, επίσης, ότι κάποιες ενορίες άρχισαν να μαζεύουν ήδη ρουχισμό. «Είπαν δεν είναι ανάγκη να μαζέψουν σωρεία ρουχισμού που στο τέλος θα πεταχτούν διότι όλοι, όλοι 100 άνθρωποι έχουν έρθει. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε διότι όσες υπηρεσίες και αν έχει το κράτος, όσο ευνομούμενο και αν είναι το κράτος χρειάζεται και η ιδιωτική πρωτοβουλία και νομίζω ότι οι Κύπριοι είναι πολύ ευαίσθητοι, όλος ο λαός μας και θα συμπαρασταθούμε με αδελφική αγάπη σε οποιονδήποτε παραμείνει στην Κύπρο βάσει και των ευρωπαϊκών αποφάσεων», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν χρειαστεί να φιλοξενήσουν κάποια από αυτά τα άτομα είτε Χριστιανούς είτε Μουσουλμάνους κατά πόσο θα το κάνουν, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι υποστατικά έχει ετοιμάσει και θα ετοιμάσει η Κυβέρνηση.

«Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε υποστατικά αυτή τη στιγμή που μπορούμε να φιλοξενήσουμε. Εμείς μπορούμε να δώσουμε και χρήματα και τρόφιμα και ιματισμό και ότι μας ζητήσουν θα το δώσουμε, αλλά τα υποστατικά θα τα ετοιμάσει η Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι η Αστυνομία, μετά από καταγγελία του Αρχιεπισκόπου βάσει πληροφοριών,  έκανε έρευνα σε έπαυλη στην Επαρχία Λάρνακας και κατέσχε σημαντικό αριθμό εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών σκευών από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου είπε ότι όντως είχαν ενημερωθεί και έκαναν κάποια σχετική καταγγελία στην Αστυνομία και απ` εκεί και πέρα είναι θέμα Αστυνομίας και Δικαιοσύνης. «Δεν μας πέφτει λόγος απ` εκεί και πέρα εμάς», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποια ήταν ακριβώς η καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε: «Ότι υπάρχουν κάποιες αρχαιότητες σε συγκεκριμένο σπίτι που ανήκαν σε συγκεκριμένο άτομο και εμείς είπαμε να διερευνηθεί η όλη υπόθεση, αν είναι πράγματι αρχαιότητες, αν παρανόμως τα κατέχει, τόσο η Αστυνομία όσο και η δικαιοσύνη να αποφανθούν και να πάρουν τις τελικές αποφάσεις».

«Εγώ έκανα την καταγγελία, βάσει πληροφοριών, και απ` εκεί και πέρα δεν είναι δουλειά δική μου, είναι δουλειά της Αστυνομίας. Δεν ξέρω τι είχε και δεν είχε», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν γίνεται λόγος για συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στο θέμα αυτό, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι δεν είναι θέμα δικό του. «Να απευθυνθείτε στην Αστυνομία και στη δικαιοσύνη. Εγώ, απλώς, ενημερώθηκα ότι υπάρχουν κάτι. Έκανα την καταγγελία. Απ` εκεί και πέρα, δεν μου έπεφτε λόγος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network