MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αρχή με τα Νέα Ελληνικά στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Άχρισαν σήμερα οι Παγκύπριες εξετάσεις – Πρεμιέρα με τα Νέα Ελληνικά – 8.137 υποψήφιοι στη «μάχη» για μια θέση στον… ήλιο

Advertisement

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών άνοιξε σήμερα η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων. 8.137 υποψήφιοι διεκδικούν μια θέση στα ανώτερα και ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Έχει ολοκληρωθεί με απόλυτη τάξη και ασφάλεια η εξέταση του δοκιμίου των Νέων Ελληνικών, στα πλαίσια των Παγκύπριων Εξετάσεων, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης στην Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, ο οποίος αναπληροί την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Στέλιος Χριστοφίδης.

«Τα εξεταστικά δοκίμια αποστάλθηκαν με πλήρη ασφάλεια στα συντονιστικά γραφεία όλων των πόλεων και από εκεί πήγαν σε κάθε εξεταστικό κέντρο και σε κάθε αίθουσα εξέτασης. Ακριβώς, στις 8 η ώρα, ξεκίνησε η εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε στις 11. Μετά τις 11 η ώρα, ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης των τετραδίων των υποψηφίων. Όλα τα τετράδια έχουν σφραγισμένα τα ονόματα και τα στοιχεία των υποψηφίων. Αυτά τα τετράδια αφού συγκεντρωθούν θα καταλήξουν στην Λευκωσία, θα γίνει σήμερα η τακτοποίηση τους για να ξεκινήσει από αύριο η διαδικασία της διόρθωσης», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι τα Νέα Ελληνικά θα πάρουν αρκετές μέρες να διορθωθούν επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός τους.

Σημείωσε ότι ήδη υπάρχει ομάδα, που ξεκίνησε την προετοιμασία του εξεταστικού δοκιμίου για αύριο και θα συνεχιστεί αυτή η διαδικασία μέχρι τις 9 Ιουνίου οπόταν και θα δοθεί το τελευταίο μάθημα.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διόρθωσης των εξεταστικών δοκιμίων και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι εάν δεν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Όπως ανέφερε, οι ενστάσεις εκεί και όπου υπάρχουν θα είναι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Υπάρχει στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Εξετάσεων η διαδικασία με την οποία ένας μαθητής μπορεί να κάνει την ένσταση του.

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το αυριανό εξεταστικό μάθημα, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι αύριο, θα δοθεί το μάθημα της αρμονίας. «Είναι μικρός ο αριθμός των παιδιών που θα παρακαθίσουν και συνεχίζουμε την Πέμπτη με γραφικές τέχνες και αγγλικά τετράωρων τεχνικών σχολών», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση αν έχουν ακουστεί οποιεσδήποτε παράπονα για το ελληνικό δοκίμιο, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι δεν έχει έρθει στην Υπηρεσία Εξετάσεων και στην Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης οτιδήποτε.

«Φαίνεται ότι όλα πήγανε καλά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network