MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απόσυρση των μεταποιημένων αστυνομικών περιπολικών ζητά η ΑΣΔΥΚ. Επιστολή προς Αρχηγό Αστυνομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Απόσυρση των μεταποιημένων αστυνομικών περιπολικών, ζητά η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους μέλη της Αστυνομίας, προκαλεί η είδηση, σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, της πυρκαγιάς σε περιπολικό όχημα, το οποίο κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας. Χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ευτυχώς, αυτή τη φορά, δεν υπήρξαν θύματα.

Advertisement

Σε ανακοίνωση της ΑΣΔΥΚ αναφέρει πως «συμπληρώθηκε ένας μήνας από την επιστολή που απέστειλε η ΑΣΔΥΚ προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας (ημερ. 16 Απριλίου 2021), με την οποία εγείραμε το σοβαρό ζήτημα της τεχνικής καταλληλότητας των περιπολικών οχημάτων, ως αποτέλεσμα τεχνικών επεμβάσεων που γίνονται σε αυτά. Τότε, η Οργάνωσή μας ήγειρε το θέμα μετά από περιστατικό με αστυνομικό περιπολικό, που ενεπλάκη σε δυστύχημα, ευτυχώς, χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς των επιβαινόντων.»

«Πέρασε ένας μήνας αφότου η ΑΣΔΥΚ με την επιστολή της προς τον Αρχηγό Αστυνομίας κατέθετε την ανησυχία της, όπως και των μελών της Αστυνομίας, αναφορικά με τους κινδύνους που εμπερικλείουν οι τεχνικές μετατροπές, που διενεργήθηκαν σε μεγάλο αριθμό περιπολικών, τα οποία τοποθετήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς.

Σημειώναμε τότε, στην επιστολή προς τον Αρχηγό ότι «οι τεχνικές επεμβάσεις στα αστυνομικά οχήματα είναι επικίνδυνες, καθώς επηρεάζονται τα συστήματα ασφαλείας (αερόσακοι, ζώνες ασφαλείας) και σε περίπτωση ατυχήματος, ενδέχεται να μην λειτουργήσουν και λόγω του επιπρόσθετου βάρους που τοποθετείται στα οχήματα, με την τροποποίηση, ενδεχομένως να μειώνονται οι τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος». Αυτά τα οχήματα δεν έχουν τύχει τεχνικής επιθεώρησης από τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες και κατά συνέπεια δεν εξασφάλισαν πιστοποιητικά τεχνικής καταλληλότητας και στερούνται μηχανικού ελέγχου.

Μολονότι παρήλθε ένας μήνας από την αποστολή της επιστολής της ΑΣΔΥΚ, εντούτοις ο Αρχηγός της Αστυνομίας δεν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει. Η στάση αυτή τον αφήνει εκτεθειμένο στα μάτια των χιλιάδων υφιστάμενων, μελών του. Προφανώς, ο Αρχηγός υποεκτιμά τους κινδύνους από τη χρήση των μεταποιημένων οχημάτων.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), είναι δέκτης παραπόνων από εργαζόμενους στην Αστυνομία, οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητά τους από τη χρήση των μεταποιημένων περιπολικών.

Καταληκτικά, τι περιμένει ο Αρχηγός Αστυνομίας; Μήπως να υπάρξουν θύματα, αστυνομικοί ή και ανυποψίαστοι πολίτες; Αναμένουμε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας εμπράκτως θα αναλάβει την ευθύνη απόσυρσης αυτών των οχημάτων ή τουλάχιστον, της τεχνικής επιθεώρησης και ελέγχου τους. Περαιτέρω ολιγωρία στη διαχείριση αυτού του σοβαρού ζητήματος δεν αποκλείεται να μας φέρει αντιμέτωπους με οδυνηρές καταστάσεις.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

ShootandGoal