MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποσύρονται επικίνδυνα προϊόντα από την αγορά… Δείτε ποια είναι (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας.

Advertisement

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα RAPEX έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα ακόλουθα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων:1.  Ανυψωτήρας οχημάτων δύο κολώνων

Ανυψωτήρας οχημάτων γερμανικήςπροέλευσης, εμπορικής επωνυμίας KROMER, με άγνωστη ονομασία και γραμμικό κωδικό παρτίδας, με τύπο / αριθμό μοντέλου TP 16-3.2T-H, ο οποίος εντοπίστηκε στη Γαλλία.

Ο μηχανισμός ασφάλισης των βραχιόνων, του ανυψωτήρα μπορεί να σπάσει κάτω από την πίεση του φορτίου, με κίνδυνο το όχημα να πέσει από τον ανυψωτήρα και να καταπλακώσει τον χειριστή.

Ο κατασκευαστής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά.

 

2. Ανυψωτήρας οχημάτων δύο κολώνων

Ανυψωτήρας οχημάτων ισπανικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας “Prestige Lift”, με άγνωστη ονομασία και γραμμικό κωδικό παρτίδας, με τύπο / αριθμό μοντέλου AA-2PCF 50, ο οποίος εντοπίστηκε στη Γαλλία.

Ο μηχανισμός ασφάλισης των βραχιόνων, του ανυψωτήρα μπορεί να σπάσει κάτω από την πίεση του φορτίου, με κίνδυνο το όχημα να πέσει από τον ανυψωτήρα και να καταπλακώσει τον χειριστή.

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του μηχανήματος στην αγορά.

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα RAPEX έχει  κυκλοφορήσει στην αγορά παιδικό κράνος ασφάλειας άγνωστης προέλευσης και ονομασίας, εμπορικής επωνυμίας “Jofa”, με τύπο / αριθμό μοντέλου “Play helmet 215, το οποίο εντοπίστηκε στην Φινλανδία.

Το προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού καθότι η ικανότητα του κράνους να απορροφά τους κραδασμούς δεν είναι ικανοποιητική. Συνεπώς, το κράνος δεν παρέχει  ικανοποιητική προστασία σε περίπτωση κτυπήματος στο κεφάλι.

Η αρμόδια αρχή της Φινλανδίας ανέκοψε την εισαγωγή του προϊόντος στα σημεία εισόδου της χώρας και ανακάλεσε το προϊόν από τους τελικούς χρήστες

Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες με κωδικούς A12/0538/18, A11/0028/18, και A12/0524/18 (15η εβδομάδα του 2018) στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal