MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Aπορρίπτει λύση συνομοσπονδίας ή διχοτόμηση, ξεκαθαρίζει ο Περδίκης

Advertisement

Sponsored by exness

«Η θέση του Κινήματος, μετά και τη χθεσινή ενημέρωση, παραμένει σταθερή» λέει ο Περδίκης – Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στις 23 του Οκτώβρη για τις  λεπτομέρειες των συζητήσεων στο Εθνικό Συμβούλιο

Advertisement

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ξεκαθάρισε σήμερα ότι το Κίνημααπορρίπτει κάθε μορφή διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας ή λύσης του Κυπριακού που να οδηγεί σε συνομοσπονδία ή διχοτόμηση σε οποιαδήποτε μορφή και, κατ` επέκταση, κάθε μορφή συγκαλυμμένης διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας.

Σε δηλώσεις του στα Γραφεία του Κινήματος, είπε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέτασε σε συνεδρίαση της Πολιτικής του Επιτροπής και της θεματικής Επιτροπής Κυπριακού, χθες το βράδυ, την ενημέρωση που παρουσίασε στο Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε σχέση με τις τελευταίες συζητήσεις για το Κυπριακό και ιδιαίτερα τις λεπτομέρειες γύρω από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Η θέση του Κινήματος, μετά και τη χθεσινή ενημέρωση, παραμένει σταθερή. Απορρίπτουμε κάθε μορφή διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας ή λύσης του Κυπριακού που να οδηγεί σε συνομοσπονδία ή διχοτόμηση σε οποιαδήποτε μορφή. Στα πλαίσια αυτά απορρίπτεται και κάθε μορφή συγκαλυμμένης διχοτόμησης ή συνομοσπονδίας» σημείωσε ο Γιώργος Περδίκης.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες των συζητήσεων στο Εθνικό Συμβούλιο, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στις 23 του Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι το Κίνημα έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο συγκεκριμένων γραπτών προτάσεων που θα καταθέσει στις 23 Οκτωβρίου και το οποίο αποτελεί τη δική του εισήγηση για την πρόταση που πρέπει να κατατεθεί ενώπιον του κ. Γκουτέρες. Η πρόταση, όπως ανέφερε, θα αφορά και το πρόβλημα «που φαίνεται να επανέρχεται ως δαμόκλεια σπάθη και ως απειλή σε σχέση με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο».

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη φράση χαλαρή ομοσπονδία, αλλά «αναφέρεται σε μια συζήτηση που μπορεί να ενδιαφέρει τους Τουρκοκύπριους, διότι ήταν η πάγια θέση των Τουρκοκυπρίων για περισσότερες εξουσίες στις δύο περιφέρειες». Ήδη, είπε ο Γιώργος Περδίκης, από την εποχή των διαπραγματεύσεων Χριστόφια – Ταλάτ υπήρξε μια «μη ικανοποιητική σύγκλιση», που συνεχίστηκε και από τον Νίκο Αναστασιάδη. «Συνεπώς εμείς θεωρούμε ότι καλώς ή κακώς -μάλλον κακώς- το θέμα αυτό έχει κλείσει ήδη σαν σύγκλιση υπέρ των Τουρκοκυπρίων, άρα το να το ξανανοίξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτείνοντας ακόμα περισσότερες παραχωρήσεις προς τους Τουρκοκύπριους, άνευ ουσιαστικών απ’ ό,τι φαίνεται ανταλλαγμάτων, νομίζω ότι δεν είναι μια σώφρων κίνηση» σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network