MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απορρίπτει αναφορές Χριστοφίδη για «δίωξη καθηγητή» και τον καλεί σε κατάθεση στοιχείων η Φιλοσοφική ΠΚ

Advertisement

Sponsored by exness

«Ανυπόστατους, προσβλητικούς και υπονομεύοντες τις διαδικασίες αξιολόγησης των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού»

Η Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου απορρίπτει ισχυρισμούς, όπως τους χαρακτηρίζει, του Βουλευτή Χρίστου Χριστοφίδη και τον καλεί αν έχει στοιχεία, να τα καταθέσει.

Advertisement

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι Συμβούλιο της Φιλοσοφικής Σχολής σε συνεδρίασή του προχθές, “πληροφορήθηκε με κατάπληξη τις πρόσφατες αναφορές (14 και 17 Φεβρουαρίου) του βουλευτή Λευκωσίας Χρίστου Χριστοφίδη, σε «επαναλαμβανόμενη δίωξη καθηγητή λόγω πολιτικών πεποιθήσεων στη Φιλοσοφική Σχολή» και «ότι μπήκε στόχος αυτός ο άνθρωπος να εκδιωχθεί λόγω -κυρίως- των πολιτικών απόψεών του»”.

Σημειώνεται ότι η πρώτη αναφορά έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων και ακολούθησε ανάλογη δήλωση του βουλευτή στον Τύπο.

“Το Συμβούλιο της Φιλοσοφικής Σχολής απορρίπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους πιο πάνω ισχυρισμούς ως εντελώς ανυπόστατους, προσβλητικούς και υπονομεύοντες τις διαδικασίες αξιολόγησης των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού, οι οποίες αποτελούν απαραβίαστα θέσμια για ένα δημόσιο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης με το κύρος του Πανεπιστημίου Κύπρου”, αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση καλείται ο κ. Χριστοφίδης, “ένας πολιτικός που έχει αποκτήσει δύο πτυχία και ένα μεταπτυχιακό τίτλο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και δίνει το παρόν του όσο κανένας άλλος συνάδελφός του στην πανεπιστημιακή μας καθημερινότητα, εάν έχει στοιχεία που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του, να τα καταθέσει αμέσως στις πρυτανικές αρχές”.

Αναφέρεται ότι “τέτοιες αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες όχι μόνο αμαυρώνουν το ακαδημαϊκό ήθος και την ηθική ακεραιότητα των μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής μας και της ίδιας της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, αλλά προσβάλλουν και απαξιώνουν και τους/τις χιλιάδες αποφοίτους μας, τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, για τη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των οποίων μοχθούμε καθημερινά σε ένα άξενο περιβάλλον για τις ανθρωπιστικές επιστήμες”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network