MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απονεμήθηκαν τα παγκύπρια πράσινα βραβεία από τον Υπ. Γεωργίας

Advertisement

Sponsored by exness

Απονεμήθηκαν τα παγκύπρια πράσινα βραβεία σε δήμους, κοινότητες και οργανισμούς/επιχειρήσεις

Την Πράσινη Σημαία που θα κυματίζει σε όλους τους Πράσινους Δήμους και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου απένειμε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά την επίδοση των «Παγκύπριων Βραβείων Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στις επιχειρήσεις που κέρδισαν τα «Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς & Επιχειρήσεις» στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Καδής απένειμε τιμητικά μετάλλια.

Για το 2020 βραβεύθηκαν 12 Πράσινοι Δήμοι και 6 Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου για τα περιβαλλοντικά τους έργα και συνολικά 11 Οργανισμοί και Επιχειρήσεις.

Με Πράσινη Σημαία βραβεύθηκαν οι Δήμοι Λεμεσού, Στροβόλου, Λάρνακας, Λακατάμιας, Αραδίπου, Λατσίων, Αγίου Αθανασίου, Ύψωνα, Γερίου, Λιβαδιών, Αθηένου, Αγίας Νάπας και οι Κοινότητες Αγίου Τοίχωνα, Περβολιών Λάρνακας, Πισσουρίου, Αγ. Θεοδώρου Λάρνακος, Μαθιάτη, Λουβαρά.

Με τη βράβευσή τους οι Πράσινες Πόλεις και Κοινότητες της Κύπρου εντάσσονται αυτόματα στο Δίκτυο Πράσινων Πόλεων και Πράσινων Κοινοτήτων της Κύπρου που δημιούργησε και συντονίζει το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, ΚΥΚΠΕΕ.

Η Ειδική Τιμητική Διάκριση, το «Χρυσό Αγρινό» για το 2020 και ο τίτλος της Πράσινης Πρωτεύουσας της Κύπρου για το 2020 απονεμήθηκε στον Δήμο Λεμεσού, του οποίου τα περιβαλλοντικά έργα συγκέντρωσαν συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα υποψήφια έργα σε όλες τις Κατηγορίες.

Με Τιμητικό Μετάλλιο Προστάτης του Περιβάλλοντος βραβεύονται οι 11 Οργανισμοί και Επιχειρήσεις: FAROS HOTEL (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), NISSI BEACH HOTEL (Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), MEDOCHEMIE LTD (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), REMEDICA LTD (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), CYTA ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), COLUMBIA SHIPMANAGEMENT LTD (Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), GAN DIRECT INSURANCE (Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), THE TREEHOUSE KINDERGARDEN LTD (Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020), ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑΣ (Αργυρός Προστάτης του Περιβάλλοντος 2020).

Η Ειδική Χρυσή Τιμητική Διάκριση των βραβείων απονεμήθηκε στη CYTA, ως τον οργανισμό ο οποίος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από όλες τις υποψηφιότητες.

Ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι τα Βραβεία Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου μπορούν να ωφελήσει ποικιλοτρόπως τους Δήμους και τις Κοινότητες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύοντας το περιβάλλον και προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου, τόνισε την αναγκαιότητα να συμμετέχουμε όλοι στην αντίδραση στην κλιματική αλλαγή, επειδή, όπως είπε, πέρα από τις όποιες κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, έχουμε και προσωπική ευθύνη ως ενεργοί πολίτες.

Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥΚΠΕΕ, Ανδρέας Χατζηχαμπής είπε ότι με τα βραβεία αυτά γίνεται η σταδιακή προετοιμασία των κυπριακών πόλεων για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Green Capital of Europe.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network