MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απολύμανση, ψεκασμοί και ακυρώσεις εκδηλώσεων στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Σε απολύμανση προχώρησαν στα κατεχόμενα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και στις “κεντρικές φυλακές”, όπου οι επισκέψεις σε κατάδικους αναβάλλονται μέχρι τις 16 του μήνα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, απολυμάνσεις από ομάδες ειδικών γίνονται και στα μέσα αστικής μεταφοράς, ενώ ο «δήμος» Λευκωσίας παρήγγειλε 10.000 μάσκες που θα του παραδοθούν εντός δύο ημερών.

Advertisement

Η απολύμανση από ειδική ομάδα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου έγινε στον χώρο ελέγχου διαβατηρίων και σε όλο τον τερματικό σταθμό, όπως αναφέρεται. Στον χώρο του παράνομου αεροδρομίου έχει δημιουργηθεί κέντρο διαχείρισης κρίσεων και σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία υπό τον «υπουργό μεταφορών» με τη συμμετοχή της «πολιτικής αεροπορίας» και της εταιρείας που το διαχειρίζεται Τ & Τ.

Σε ανακοίνωση το «υπουργείο μεταφορών» αναφέρει ότι σύμφωνα με την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» σήμερα, μέχρι την 1η Απριλίου ακυρώνονται όλες οι ναυλωμένες πτήσεις από την Ιταλία, την Γερμανία και την Γαλλία, ενώ οι άλλες ναυλωμένες πτήσεις αλλά και τα τακτικά δρομολόγια θα γίνονται κανονικά.

Στο αεροδρόμιο αλλά και στα λιμάνια έχουν διανεμηθεί τα έντυπα που υποχρεωτικά θα πρέπει όσοι φτάνουν στο ψευδοκράτος να συμπληρώνουν για τον κορωνοϊό.

Στις κεντρικές φυλακές (ΣΣ: υπάρχει υπερπληθυσμός) ο διευθυντής ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για τον κορωνοϊό τόσο από το προσωπικό όσο και για τους κρατούμενους. Απολυμάνθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις και όσοι εισέρχονται και εξέρχονται (προσωπικό ή επισκέπτες) θα θερμομετρούνται. Οι φύλακες θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα, όπως επίσης ανακοινώθηκε, ενώ για νέους κατάδικους θα δημιουργηθεί θάλαμος υποδοχής.

Ο «δήμος» Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η ανοικτή αγορά, το παζάρι της Κυριακής (ΣΣ: Διοργανώνεται κάθε Κυριακή), ακυρώθηκαν εκδηλώσεις, γίνεται απολύμανση σε πολλούς χώρους και έκλεισαν παιδότοποι σε 27 πάρκα που είναι στα όρια του «δήμου».

Σε ανακοίνωση το κοινό καλείται να κάνει ηλεκτρονικά τις εργασίες που επιθυμεί με το «δημαρχείο». Κύριοι δρόμοι, η περιοχή των δικαστηρίων και της Πύλης Κερύνειας, το οδόφραγμα της οδού Λήδρας και η αγορά κοντά σε αυτό, μαζί με το παντοπωλείο και το κοιμητήριο, θα απολυμαίνονται από ειδικές ομάδες 4 φορές την ημέρα. Θα απολυμανθούν επίσης και οι 74 στάσεις λεωφορείων που βρίσκονται εντός του «δήμου» Λευκωσίας αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα κτίρια του «δήμου» και το «δημοτικό νηπιαγωγείο».

Μέχρι την Παρασκευή ο «δήμος» Λευκωσίας θα προμηθευτεί 10.000 μάσκες και εάν χρειαστεί ο αριθμός θα αυξηθεί.

Θα απολυμανθούν επίσης τα 27 σχολικά κτίρια που βρίσκονται στα όρια του «δήμου». Εκτός από τους παιδότοπους στα δημόσια πάρκα θα κλείσουν και οι ιδιωτικοί παιδότοποι σε εστιατόρια και σούπερ μάρκετ.

Ακυρώνονται επίσης θέατρα, κονσέρτα, επιδείξεις, σεμινάρια, ειδικά μαθήματα, εκπαιδευτικά σεμινάρια, αθλητικές εκδηλώσεις και ο ανοιξιάτικος περίπατος ηλικιωμένων στον οποίο θα συμμετείχαν 2500 ηλικιωμένα άτομα. Οι εκδηλώσεις και όλα τα προαναφερόμενα ακυρώνονται μέχρι νεωτέρας.

Το «υπουργείο υγείας» εξέδωσε το απόγευμα νέες οδηγίες για τα μέτρα προστασίας  για τον κορωνοϊό προτρέποντας σε καλό πλύσιμο των χεριών με την σημείωσε να χρησιμοποιούν σαπούνι και νερό για 20 τουλάχιστον δευτερόλεπτα. Αν δεν υπάρχει σαπούνι να χρησιμοποιούν αντισηπτικά με αλκοόλ.

Στην ανακοίνωση παρατίθενται τα συμπτώματα του κορωνοϊού, απαντώνται συχνές ερωτήσεις για τον ιό, ποιες ομάδες πληθυσμού επηρεάζει, καλεί τον κόσμο να αποφεύγει γενικά τις συναθροίσεις και να φορά μάσκα εάν χρειαστεί.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network