MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απολογισμό του έργου του Δήμου Λεμεσού τα τελευταία τρία χρόνια έκανε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης

Advertisement

Sponsored by exness

Απολογισμός έργου του Δήμου Λεμεσού τα τελευταία τρία χρόνια – Από το Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη – Στην παρουσία και του Δημοτικού Συμβουλίου – Η Λεμεσός αναπτύσσεται με ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς

Τον απολογισμό του έργου που έγινε από το Δήμο Λεμεσού τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, στην παρουσία και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Advertisement

Ο απολογισμός του Δήμου, για την τριετία, παρουσιάστηκε μέσα από μια ειδική έκδοση, 30σελίδων, η οποία θα βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών και στην οποία παρουσιάζονται, σε επτά ενότητες, τα έργα που ολοκληρώθηκαν, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διάφορες δράσεις του Δήμου σε θέματα όπως, κοινωνική πολιτική, πολιτισμός, αθλητισμός, ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις κ.ά.

 

Η πόλη συνεχίζει να αναπτύσσεται με ολοένα και πιο αυξανόμενους ρυθμούς, σημείωσε ο Δήμαρχος, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πρόκειται για μια ανάπτυξη που στρέφεται προς το σύνολο του δήμου, προς όλα τα κοινωνικά στρώματα, προς όλες τις συνοικίες της πόλης, αλλά και προς τον ευρύτερο αστικό χώρο της μείζονος Λεμεσού.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολαΐδης τα τελευταία τρία χρόνια ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση μια σειρά από έργα που είχαν ήδη σχεδιαστεί. Παράλληλα προωθήθηκαν νέες πολιτικές και σχεδιάστηκαν νέα έργα, τα πλείστα από τα οποία βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης.

Στον απολογισμό του ο Δήμαρχος έκανε αναφορά στα σημαντικά Πολεοδομικά έργα που ολοκληρώθηκαν, οδικά πολιτιστικές υποδομές και δημόσιες πλατείες.

Αναφερόμενος στα υπό εξέλιξη έργα έκανε μνεία στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, αλλά και στα σημαντικά νέα έργα αναβάθμισης των συνοικιών της Λεμεσού που αρχίζουν εντός του 2020.

Αναφέρθηκε επίσης στις αναπλάσεις των σημείων αναφοράς της πόλης, όπως το ΓΣΟ, η Πλατεία Ηρώων, η Δημοτική Αγορά και ο Δημόσιος Κήπος, καθώς επίσης και στην έναρξη των σημαντικών για τη Λεμεσό αντιπλημμυρικών έργων.

Αναφέρθηκε επίσης στις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου και ειδικότερα σε θέματα αστέγων και προσιτής στέγης, υπενθυμίζοντας τη δημιουργία του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης “ΣΧΕΔίΑ”, ενώ ανέπτυξε και τις δράσεις του Δήμου σε ότι αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα (Γιορτή του Κρασιού, Καρναβάλι, Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ, Μεγάλα Μπαλέτα, Διαπολιτισμικά Φεστιβάλ).

Σε ότι αφορά τις πολιτιστικές δράσεις, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ετήσιων θεσμών, όπως το καρναβάλι και η γιορτή του κρασιού, όσο και στην εισαγωγή νέων πολιτιστικών θεσμών και προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου και στον τίτλο της Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού. Έκανε επίσης ειδικές αναφορές στα έργα και προγράμματα εκσυχρονισμού της δημοτικής μηχανής, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εξυπηρέτησης του δημότη, υγείας και περιβάλλοντος.

Στόχος του Δήμου, τόνισε, είναι μια φιλική, πράσινη και έξυπνη πόλη για τους πολίτες, που να υποστηρίζει την κοινωνική συνοχή, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και θα αναδεικνύει το ρόλο της Λεμεσού στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους λειτουργούς του Δήμου για το έργο που επιτελούν, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση του προς τους δημότες που βοηθούν και στηρίζουν την όλη προσπάθεια, είτε με την ενθάρρυνση τους, είτε με την κριτική τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΑΔΟΞΟ ΤΕΛΟΣ

ShootandGoal