MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απολογείται και παίρνει μέτρα για την απεργία της ΠΑΣΥΝΟ το Υπ. Υγείας

Advertisement

Sponsored by exness

Το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε ενέργειες για ελαχιστοποίηση των προβλημάτων από την απεργία

Advertisement

Το Υπουργείο Υγείας ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία που οι ασθενείς υφίστανται από την απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ και τους διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυπηρέτησή τους και την ελαχιστοποίηση των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως ανακύπτουν.

Ανακοίνωση του Υπουργείου σε σχέση με τη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων όλων των επαρχιών, από τις 7:30 π.μ. της 17ης Μαρτίου έως τις 7:30 π.μ. της 18ης Μαρτίου 2016 αναφέρει ότι τα Δημόσια Νοσηλευτήρια όλων των επαρχιών δέχθηκαν 640 επισκέψεις στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, έγιναν 110 εισαγωγές, διενεργήθηκαν 22 χειρουργικές επεμβάσεις και 3 τοκετοί.

Σημειώνεται ότι οι κρίσιμες Υπηρεσίες, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι αιμοκαθάρσεις, οι μεταγγίσεις, οι χημειοθεραπείες, οι ενδοσκοπήσεις και οι τοκετοί, λειτούργησαν κανονικά και μηδενός ασθενή η ζωή τέθηκε σε κίνδυνο.

Στο σύνολο, από τις 15 Μαρτίου, πρώτη ημέρα της απεργίας των νοσηλευτών – μελών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. έως και το μεσημέρι της 18ης Μαρτίου, έγιναν 84 παραπομπές στον ιδιωτικό τομέα.

Στηρίζει τους νοσηλευτές η ΠΑΣΥΚΙ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) “στηρίζει τους νοσηλευτές στον αγώνα τους” και αναφέρει ότι “οι νοσηλευτές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αλυσίδας της υγείας και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ανάλογο σεβασμό μακριά από εκφοβισμούς, απειλές και τελεσίγραφα”.

Σε ανακοίνωσή τους οι ιατροί του δημοσίου, “δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή και θα αντιμετωπίζονται μόνο περιστατικά στα οποία κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει επαρκής στελέχωση και από νοσηλευτές”.

Η ΠΑΣΥΚΙ καλεί τα μέλη της να μην κάνουν εκπτώσεις στην παροχή φροντίδας υγείας προς τους ασθενείς”.

Αναφέρει ότι “μετά από ανασκόπηση των γεγονότων της τελευταίας βδομάδας όπου εφαρμόζονται τα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτών, διαπιστώνεται ότι το εργασιακό περιβάλλον στα δημόσια νοσηλευτήρια έχει επιβαρυνθεί περαιτέρω”.

“Γι’ αυτό και οι ιατροί δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν συνέχιση της κατάστασης αυτής, η οποία δημιουργεί κινδύνους στην προσφορά ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς”, σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ και δηλώνει ότι “είμαστε στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας για εισηγήσεις και αντιμετώπιση της τωρινής κατάστασης” .

Η ΠΑΣΥΚΙ στην ανακοίνωσή της εκφράζει “την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στον κρατικό τομέα της υγείας, λόγω των κινητοποιήσεων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσηλευτών”.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι “καθημερινά τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αναβάλλονται προγραμματισμένες εδώ και μήνες χειρουργικές επεμβάσεις, προγραμματισμένες εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, όπως και εξετάσεις σε εργαστήρια στα οποία απαιτείται και η νοσηλευτική συμμετοχή”.

Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρεται στο Νομοσχέδιο εκτάκτων και συμβασιούχων ιατρών γράφει ότι “με επιστολή της έχει καλέσει την εργοδοτική πλευρά όπως της παραχωρηθεί το προς ετοιμασία νομοσχέδιο που διέπει την μετατροπή των εκτάκτων / συμβασιούχων ιατρών σε αορίστου χρόνου με στόχο τη συζήτηση και έγκαιρη κατάθεση του, με το σωστό περιεχόμενο, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ψήφιση πριν την λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής”.

Η ΠΑΣΥΚΙ, στην ανακοίνωσή της, “τονίζει με έμφαση ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί για μετατροπή των εκτάκτων/συμβασιούχων ιατρών σε αορίστου χρόνου θα αφορά μόνο τη προ της αυτονόμησης περίοδο”.

Αναφέρει καταλήγοντας ότι “το εργασιακό καθεστώς των ιατρών σε συνθήκες αυτονόμησης θα πρέπει να συζητηθεί εις βάθος και αποφασιστεί κατά την διαμόρφωση των νομοσχεδίων για αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network