MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποκαθίσταται χρόνιο πρόβλημα. Ηπατολόγοι στις ιατρικές υπηρεσίες

Advertisement

Sponsored by exness

Ιατρούς με ειδικότητα στην ηπατολογία, που λείπουν από τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες, εντάσσει στο σύστημα υγείας το αρμόδιο Υπουργείο – Ικανοποίηση ασθενών για επίλυση του χρόνιου προβλήματος

Το μεγάλο πρόβλημα απουσίας ειδικών ηπατολόγων γιατρών από τις προσφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες αποκαθιστά μετά από χρόνια το Υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Advertisement

Μιλώντας μετά την πορεία που διοργάνωσε στη Λεμεσό ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» στην οποία συμμετείχε, ο Υπουργός Υγείας εξήγγειλε την πρόθεση να ικανοποιηθεί άμεσα το πάγιο αίτημα των ασθενών με προβλήματος ήπατος.

«Ελπίζω σε 15 μέρες να ανακοινώσουμε και να ικανοποιήσουμε ένα σημαντικό αίτημα του συνδέσμου που το ζητά εδώ και χρόνια. Να έχουμε ηπατολόγους γιατρούς στην Κύπρο, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Εύχομαι τις επόμενες 15 μέρες να είμαστε έτοιμοι να το ανακοινώσουμε» πρόσθεσε.

«Είναι πολύ σημαντικό για τους ασθενείς να υπάρχουν οι ειδικοί γιατροί να μπορούν να μας βλέπουν να μας εξετάζουν» είπε σχολιάζοντας την εξαγγελία η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Προμηθέας» Γιαννούλα Κουλλά.

Εκ μέρους της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, η Βουλευτής Μαρίνα Νικολάου έκανε λόγο για δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή σε όσους είναι χρόνιοι πάσχοντες με άμεσες προσβάσεις σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση η οποία αφορούσε πορεία από τον αρχαιολογικό χώρο Αμαθούντας μέχρι το παλιό λιμάνι Λεμεσού, ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη τους διοργανωτές. Όπως είπε είχε την ευκαιρία μαζί με το σύνδεσμο Προμηθέας που είναι ένας σύνδεσμος που βοηθά του ασθενείς με προβλήματα ήπατος να περπατήσουν 14 χιλιόμετρα και να δώσουν το μήνυμα ότι «με το να αθλούμαστε βοηθούμε να έχουμε και την υγεία μας την ίδια στιγμή».

Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς ήπατος τέθηκαν ενώπιον του Υπουργού Υγείας σε συνάντηση που είχε με τον Σύνδεσμο ασθενών ήπατος και φίλων Κύπρου «Προμηθέας» περί τα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network