MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποκαλυπτήρια για τον EastMed (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Πραγματοποιήθηκε η πολύ σημαντική τετραμερής συνάντηση των Υπουργών Ενέργειας Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας και Ιταλίας στο Τελ – Αβίβ για τον αγωγό EastMed – Πρόκειται για ένα έργο που θα συνδέει την Ευρώπη με το Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου 

Advertisement

Κύπρος, Ισραήλ, Ελλάδα και Ιταλία έδωσαν σήμερα τη στήριξή τους για να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο έργο με τον μεγαλύτερο υποθαλάσσιο αγωγό στον κόσμο, τον EastMed, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, στοχεύοντας στην ολοκλήρωσή του έως το 2025.

Ο σχεδιαζόμενος αγωγός των 2.000 χιλιομέτρων θα συνδέσει τα κοιτάσματα αερίου κοντά στο Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και με την Ιταλία, με κόστος έως 6 δισεκ. ευρώ.

agegoseastmed750

Η τετραμερής συνάντηση έγινε σε επίπεδο Υπουργών Ενέργειας. Χαρακτηρίζεται βαρύνουσας σημασίας αφού για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπουργοί Ενέργειας δήλωσαν ότι θα συναντηθούν στην Κύπρο σε έξι μήνες για να προχωρήσουν περαιτέρω το έργο. 

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζονται κανονικά και δεν επηρεάζονται από τις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό. Εξήγησε ότι ο μόνος συσχετισμός που μπορεί να γίνει, είναι ότι το εν λόγω ζήτημα, αποτελεί κίνητρο για την τουρκική πλευρά να επιλύσει το Κυπριακό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη σημερινή τετραμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και Ιταλίας στο Τελ Αβίβ, υποδεικνύοντας πως για πρώτη φορά, γίνεται στην παρουσία εκπροσώπου της Κομισιόν.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, ενώ προγραμματίζεται και νέα τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ.

Τετραμερής Κύπρου-Ελλάδας- Ιταλίας και Ισραήλ για ενέργεια 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network