MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: «Κελάηδησε» και η λογίστρια για τα ΧΥΤΑ… «Βροχή» οι μίζες

Advertisement

Sponsored by exness

Άρχισαν να «σπάνε» τη σιωπή τους οι ύποπτοι για τα ΧΥΤΑ – Δυο από τους συλληφθέντες ομολόγησαν στην αστυνομία – «Καίνε» Βέργα και Πατσαλίδη – Στην Κύπρο αυτοβούλως αύριο ο διευθυντής της εταιρείας που καταζητείται – Εν αναμονή της κατάθεσης και του τέως Δήμαρχου Πάφου

Advertisement

Ο ένας μετά τον άλλο φαίνεται να «πέφτει» και να ομολογεί το φαγοπότι εκατομμυρίων που στήθηκε πίσω από τα ΧΥΤΑ της Πάφου με τον τέως Δήμαρχο και τον τελών σε διαθεσιμότητα Οικονομικό Διευθυντή του Δήμου σε συνεργασία με την εταιρεία Hellector.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Cyprus Times, ανακρινόμενη η λογίστρια της εταιρείας, μια εκ των τεσσάρων υπόπτων που τελούν υπό κράτηση για την υπόθεση, παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι εξέδιδε τιμολόγια «μαϊμού» σε γονείς, πεθερικά, φίλους και κουμπάρους για δήθεν εξωτερικές υπηρεσίες μέσω των οποίων δικαιολογούνταν οι μίζες που λάμβανε ο Σάββας Βέργας και ο Δημήτρης Πατσαλίδης.

Μάλιστα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, παρέδωσε στους ανακριτές σχετικά έγγραφα τα οποία έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο της αστυνομίας η οποία αναμένεται να προχωρήσει και στην έκδοση διαταγμάτων για άρση των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων.

Επίσης, λεπτομέρειες για την κομπίνα που στήθηκε πίσω από τα ΧΥΤΑ έδωσε στους ανακριτές και ο άλλος υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε το στόμα του και τους «έδωσε» όλους στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος με την σειρά του προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή της Cyprus Times, ο ύποπτος μεταξύ άλλων παραδέχθηκε ότι κάποιες φορές συμμετείχε και ο ίδιος ως μεταφορέας χρημάτων αλλά και στη διαδικασία ετοιμασίας πλαστών τιμολογίων με σκοπό να γίνεται δυνατή η εκταμίευση των χρημάτων από τους λογαριασμούς της εταιρείας και να τους δίνονται μίζες.

Ο ίδιος παραδέχθηκε επίσης στον Δήμαρχο ότι πολλές φορές εξέδωσε διατακτικά πληρωμής στο όνομα του πεθερού του για δήθεν παροχή υπηρεσιών στην εταιρεία με σκοπό τα χρήματα να εκταμιευθούν και να δοθούν σε μίζες, πράγμα το οποίο έκανε και με τον πατέρα του και ένα φίλο του.  Σύμφωνα με τον ίδιο, την ίδια τακτική ακολουθούσε και η λογίστρια της εταιρείας, η οποία έβγαζε τιμολόγια «μαϊμού» στον πατέρα της, τον αδελφό της και τον κουμπάρο της.

Αύριο στην Κύπρο ο Διευθυντής της εταιρείας…

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 6ος καταζητούμενος, διευθυντής της εταιρείας Hellector, βρίσκεται στην Ελλάδα και όπως ενημέρωσε τις αρχές αύριο αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο αυτοβούλως για να παραδοθεί.

Η κατάθεση του θεωρείται «κλειδί» στην όλη υπόθεση με τους ανακριτές να αναμένουν να την λάβουν προκειμένου στην συνέχει να ανακρίνουν τον τέως Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα.

Μετά την κατάθεση του Διευθυντή της εταιρείας αλλά και των άλλων υπόπτων η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλες συλλήψεις. 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network