MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφυλακίστηκε ο Λούκας Σιδερένος. Μετέφερε ναρκωτικά σε ψυχτικούς θαλάμους

Advertisement

Sponsored by exness

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο βαρυποινίτης Λούκας Σιδερένος ο οποίος  είχε καταδικαστεί το 2008 σε 23χρόνια φυλάκιση – Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση και η σύζυγος του Ελένη 

Advertisement

Αποφυλακίστηκε σήμερα ο βαρυποινίτης Λούκας Σιδερένος ο οποίος  είχε καταδικαστεί το 2008 σε 23χρόνια φυλάκιση για μια από τις πιο πρωτοφανές υποθέσεις ναρκωτικών για τα κυπριακά δεδομένα.

Συγκεκριμένα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 23 χρόνων το Λούκα Σιδερένο, ηλικίας 59 ετών, ο οποίος παραδέχθηκε την εισαγωγή στην Κύπρο 12 κιλών κοκαΐνης και 189 κιλών κάνναβης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 27 Μαρτίου 2006 ελήφθη πληροφορία ότι ο Σιδερένος, ο οποίος είναι γεωργός και κατάγεται από τη Σωτήρα Αμμοχώστου, θα μετέβαινε στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για να παραλάβει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εισήγαγε από το εξωτερικό.

Αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΥΚΑΝ, θεάθηκε να φορτώνει στο φορτηγό που οδηγούσε είκοσι κιβώτια μαύρου χρώματος με καφέ ραβδώσεις. Λίγο αργότερα ανακόπηκε και σε έρευνα που ακολούθησε στο φορτηγό του εντοπίστηκαν τα είκοσι κιβώτια, μέσα στα οποία διαπιστώθηκε ότι υπήρχε συσκευασμένη ύλη που έμοιαζε με κάνναβη. Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το Κρατικό Χημείο στο περιεχόμενο των είκοσι χαρτοκιβωτίων καταδείχθηκε ότι περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Μια μαρτυρία κατέδειξε ότι τα ναρκωτικά εισήχθησαν στην Κύπρο από τρίτο πρόσωπο εν γνώσει και συνεργασία του καταδικασθέντα, αφού προηγουμένως συσκευάστηκαν σε διαμέρισμα, το οποίο διατηρεί η οικογένειά του στην Αθήνα και μεταφέρθηκαν από άλλο πρόσωπο σε εταιρεία διεθνών μεταφορών στον Ασπρόπυργο Αττικής. Εκεί τοποθετήθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο-υγείο, το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στις 27 Μαρτίου 2008 στην Κύπρο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Σιδερένου Γιώργος Γεωργίου, αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του Λούκας Σιδερένος δεν ήταν ο εγκέφαλος της επιχείρησης και ούτε θα επωφελείτο μεγάλο ποσό από το προϊόν της διάθεσής τους. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου, είχε δαπανήσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ μόνο για την αγορά της κάνναβης.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί σε 15χρόνια φυλάκιση και η σύζυγος του Λούκα Σιδερένου, Ελένη, η οποία είχε παραδεχτεί ότι στο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της στην Αθήνα, είχε συσκευάσει αεροστεγός τα πακέτα με τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network