MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφασιστικότητα ΠτΔ για επίλυση προβλημάτων στην Παιδεία (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Μίας ώρας συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με αντιπροσωπεία των οργανωμένων γονέων – Στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας έγινε η συνάντηση – Αποφασισμένος να επιλύσει τα προβλήματα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Advertisement

«Ανταλλάξαμε απόψεις. Ήταν μία συνάντηση που κύλησε σε αρκετά φιλικό και καλό κλίμα και νομίζω ότι πλέον γνωρίζουμε ο ένας τις θέσεις των άλλων» είπε ο κύριος Νικηφόρου, που ερωτηθείς σχετικά είπε ότι τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση.

«Δε θα βγάλουμε προς τα έξω κάτι άλλο. Οι ώρες που περνά η παιδεία είναι δύσκολες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε» είπε ο ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου που για μία ακόμη φορά εξέφρασε την αντίθεση του με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την αντίθεση του στις απεργιακές κινητοποιήσεις εξέφρασε και ο Σωτήρης Χριστοφή, Πρόεδρος συνομοσπονδίας γονέων δημοτικής εκπαίδευσης.

Και οι δύο μετέφεραν την αποφασιστικότητα του Προέδρου Αναστασιάδη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν στον τομέα της παιδείας.

Όπως ανακοινώθηκε, ορίστηκε συνάντηση των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με τον Κώστα Χαμπιαούρη για αύριο το πρωί στις 9 και 30.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Δείτε πιο κάτω βίντεο με δηλώσεις από πλευράς Οργανωμένων Γονέων:

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, σε δηλώσεις του είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζήτησαν όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την παιδεία.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και κυρίως τις θέσεις των οργανωμένων γονιών. Ήταν μια συνάντηση, η οποία κύλησε σε ένα αρκετά φιλικό και καλό κλίμα και νομίζω ότι πλέον γνωρίζουμε ο ένας τις θέσεις του άλλου. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την παιδεία από τη δημοτική μέχρι και τη Μέση Εκπαίδευση. Ήταν μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε για να γίνει η συζήτηση σε θέματα παιδείας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παρουσία του Υπουργού Παιδείας στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι ο Υπουργός Παιδείας «βρέθηκε εδώ από ό,τι αντιλαμβάνομαι ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα τα οποία έχουμε συζητήσει».

«Εμείς σαν Μέση Εκπαίδευση έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κατ΄ ιδίαν, η οποία θα γίνει αύριο το πρωί, για να συζητήσουμε τα θέματα της αξιολόγησης του μαθητή, γενικότερα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:30, στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Νικηφόρου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι έχουν συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έχουν ανταλλάξει διάφορες απόψεις.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να χειριστεί τα θέματα όλα που αφορούν την παιδεία. Αυτή την αρμοδιότητα θα την (κάνει) πράξη ο ίδιος. Δεν έχω να δηλώσω κάτι περισσότερο, ούτε θα βγάλουμε προς τα έξω οτιδήποτε άλλο, γιατί νομίζω ότι καταλαβαίνεται όλοι ότι οι ώρες που περνά η παιδεία είναι πραγματικά δύσκολες, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στο να βρεθεί λύση να μπορέσουμε να δουλέψουν τα σχολεία σωστά, οι μαθητές σωστά και να προχωρήσει και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση εργασίας, στην οποία προχωρούν την άλλη εβδομάδα οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι η δική του τοποθέτηση είναι ξεκάθαρη.

«Δεν συμφωνούμε με μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν με απεργίες και χάσιμο διδακτικού χρόνου, όταν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά λένε ότι δεν προλαβαίνουν να καλύψουν την ύλη λόγω έλλειψης χρόνου και να γίνεται η κατάσταση ακόμα χειρότερη. Όμως είναι καθαρά δικό τους δικαίωμα μέσα στα συνδικαλιστικά να απεργήσουν και θα το πράξουν», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Σωτήρης Χριστοφής, ερωτηθείς αν θα έχουν συνάντηση και οι ίδιοι με τον Υπουργό Παιδείας, είπε ότι οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης έχουν ήδη κάνει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

«Προχθές, βασικά, σε μια συνεδρία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν ασπάζονται τη θέση της ΠΟΕΔ, ο κ. Χριστοφή είπε ότι «τη θέση της ΠΟΕΔ, όχι δεν την ασπαζόμαστε».

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους η στάση εργασίας, όμως, αντιλαμβάνεστε, πόσο πρόβλημα θα δημιουργήσει στους γονείς αφήνοντας τα παιδιά στο σπίτι για ένα επιπρόσθετο 40λεπτο», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χριστοφή είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «μας έχει τονίσει ότι είναι αποφασισμένος να βρει τις σωστές λύσεις για το καλό των παιδιών μας».

Σε ερώτηση αν το θέμα υποστελέχωσης στα σχολεία, το θέμα των κλιματιστικών, και άλλα, δεν τους προβληματίζουν, ο κ. Χριστοφή είπε ότι βεβαίως και τους προβληματίζουν και παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς αν είναι εναντίον της στάσης εργασίας γενικότερα και στα απεργιακά μέτρα, ο κ. Χριστοφή απάντησε καταφατικά λέγοντας πως «σίγουρα είμαστε εναντίον».

Για τη συνάντηση τοποθετήθηκε και ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Δείτε τις δηλώσεις Προδρόμου:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal