MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφάσισαν μέτρα για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη γεωργία

Advertisement

Sponsored by exness

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων – Σύσταση ειδικής ομάδας συνεχούς παρακολούθησης της υδατικής κατάστασης του τόπου – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη γεωργία

Advertisement

Με τους γεωργούς και τους εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων της Επαρχίας Πάφου συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής με κύριο θέμα συζήτησης τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της λειψυδρίας στη γεωργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που τα αποθέματα νερού βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κατανόηση, συνεργασία και συνεννόηση.
Τόσο οι γεωργοί, όσο και οι αγροτικές οργανώσεις, έδειξαν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης και φαίνεται ότι θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους στην Επαρχία Πάφου.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης/ Φυτώριο Αχέλειας, ο Υπουργός άκουσε τους προβληματισμούς των γεωργών και τους ενημέρωσε για την κατάσταση των αποθεμάτων νερού, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Σε κλίμα αλληλοκατανόησης,όπως αναφέρθηκε , ανταλλάχτηκαν απόψεις ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργεί το υδατικό έλλειμμα στην άρδευση διάφορων καλλιεργειών και αποφασίστηκαν συγκεκριμένα μέτρα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της κατάστασης, ώστε οι επιπτώσεις να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες για τους γεωργούς και τις καλλιέργειες τους.

Με τα μέτρα αυτά, δίνεται η δυνατότητα στις εποχιακές καλλιέργειες να ολοκληρωθούν και στις καλλιέργειες θερμοκηπίου να συνεχιστούν, συντηρούνται οι μόνιμες καλλιέργειες, τερματίζεται η φύτευση νέων εποχιακών καλλιεργειών και οι διαθέσιμες ποσότητες νερού κατανέμονται με δίκαιο τρόπο.

Ανάλογα με την κατάσταση των αποθεμάτων, τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί εκ νέου η δυνατότητα παραχώρησης νερού για νέες καλλιέργειες.

Παράλληλα, ο κ. Καδής ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής ομάδας συνεχούς παρακολούθησης της υδατικής κατάστασης του τόπου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων.

Η εν λόγω ομάδα, θα παρακολουθεί την υλοποίηση των ληφθέντων μέτρων και θα συμβάλλει περαιτέρω στην έγκαιρη καταγραφή της κατάστασης των αποθεμάτων νερού, την ενημέρωση και τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων στήριξης για τους γεωργούς.

Ο κ. Υπουργός διαβεβαίωσε τους γεωργούς ότι εάν στην πορεία, μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλονται για εξοικονόμηση νερού, υπάρξει ευχέρεια για παροχή μεγαλύτερων ποσοτήτων στον γεωργικό τομέα, αυτό θα γίνει, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τις αγροτικές οργανώσεις.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Υπουργός παρουσίασε, επίσης, τους ευρύτερους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου προς όφελος του αγροτικού τομέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network