MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποφάσεις εντός 48 ωρών για νέα μέτρα. Έδωσε το στίγμα ο Πρόεδρος

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοινώσεις για νέα μέτρα εντός 48 ωρών προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων στην έκτακτη σύσκεψη μετά τον αρνητικό αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων – «Αναγνωρίζω την κόπωση αλλά δε μπορούμε να αδιαφορήσουμε… Θέλουμε να προλάβουμε» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αναστασιάδης

«Αναγνωρίζω την κόπωση των πολιτών αλλά θέλουμε να προλάβουμε» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμέσως μετά την κρίσιμη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα για τα επόμενα βήματα.

Advertisement

Ο Νίκος Αναστασιάδης, που θορυβημένος από τα αυξημένα κρούσματα των προηγούμενων ημερών και κυρίως την αύξηση των νοσηλευόμενων συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη απόψε στο Προεδρικό, άκουσε τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων και αποφασίζει για νέα μέτρα εντός 48 ωρών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας λίγη ώρα μετά την κρίσιμη σύσκεψη προσερχόμενος στο οίκημα του ΘΟΚ για την τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ερωτηθείς αν οι αποφάσεις αφορούν σε μερικό lockdown σε κάποιες επαρχίες «Θα ανακοινωθούν στην ώρα που πρέπει οι όποιες αποφάσεις επιβάλλεται να ληφθούν».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι όλες οι χώρες καταλήγουν σε ένα μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας και σε ερώτηση αν είναι και η Κύπρος σε μια τέτοια πορεία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η Κύπρος δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από ό,τι συμβαίνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά ανά το παγκόσμιο.

Αυτό που θέλουμε είναι να προλάβουμε μέσα από τα μέτρα, αυτό που είχαμε πετύχει στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Μας απασχολεί η οικονομία, μας απασχολεί η κόπωση του κόσμου, μας απασχολεί όμως την ίδια ώρα και η υγεία γενικότερα. Και εάν αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται μια έξαρση που αφορά κυρίως τους νέους, αυτό που μας απασχολεί είναι εάν επεκταθεί σε ηλικιωμένους, αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσηλευτήρια και ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Παρακολούθησης και πιθανότατα και οι θάνατοι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει όλους ανεξαιρέτως.

Αναγνωρίζω την κόπωση του κόσμου, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά στους κινδύνους που έχουμε μπροστά μας».

Ερωτηθείς αν το σύστημα υγείας μπορεί να αντέξει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είμαστε σε μια εξαιρετικά καλή κατάσταση από πλευράς συστήματος υγείας, όμως θέλουμε να προλάβουμε διότι αν ω μη γένοιτο παρατηρηθούν φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στις υπόλοιπες των χωρών, αντιλαμβάνεστε πλέον ότι δεν θα αντέξουν ούτε το σύστημα ούτε η οικονομία».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Άκουσε εισηγήσεις και ενημερώθηκε για επιδημιολογική εικόνα και νοσηλευτήρια

Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε στα ΜΜΕ ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε απόψε σύσκεψης με την επιστημονική ομάδα στην παρουσία του Υπουργού Υγείας αλλά και της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων». 

«Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκτενώς για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η οποία όπως είναι γνωστό παρουσιάζει επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεικτών».

Στη σύσκεψη παρακάθισαν και εκπρόσωποι του ΟΚΥπΥ, οι οποίοι ενημέρωσαν για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά και τις δυνατότητες και τους σχεδιασμούς που υπάρχουν. 

«Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας κατέθεσαν τις απόψεις τους, τις εισηγήσεις τους σε σχέση με ενδεχόμενα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και οι οποίες θα μελετηθούν,  και αναμένεται ότι θα ληφθούν αποφάσεις από την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες» κατέληξε ο κύριος Σεντώνας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network