MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αποχώρησε ο Ακιντζί από τη συνάντηση

Advertisement

Sponsored by exness

Έκρυθμη η κατάσταση στις συνομιλίες για το κυπριακό. Αποχώρησε ο Τουρκοκύπριος  ηγέτης από το τραπέζι των συνομιλιών με τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη

Advertisement

Προηγούμενη ενημέρωση

Ίσως η πιο κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη με Ακιντζί, μετά τη Γενεύη – Ραντεβού στις 10:00 – Περιμένει… εξηγήσεις ο κατοχικός ηγέτης – Θα θέσει το ζήτημα της ψήφισης για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος – Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Πρόεδρος, που ετοιμάζεται να αντικρούσει τα επιχειρήματα των Τουρκοκυπρίων

Ο Μουσταφά Ακιντζί προσέρχεται στη σημερινή συνάντηση με άγριες διαθέσεις. Με βάση τις δημόσιες δηλώσεις στις οποίες προέβη τις τελευταίες ημέρες, ο κατοχικός ηγέτης σκοπεύει στο να γίνει συζήτηση αποκλειστικά για την απόφαση της Βουλής για τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία. Κάτι που κατέστησε σαφές και στον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Μεταξύ άλλων, δήλωσε χθες ότι «αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Σε αντίθετη περίπτωση η διαδικασία των διαπραγματεύσεων από δω και πέρα δεν θα έχει νόημα». Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα και την τεράστια σημασία που έχει το θέμα αυτό για την τ/κ κοινότητα.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η επιστολή που απέστειλε στον Αντόνιο Γκουτέρες, για να… καταγγείλει τη στάση της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Έχω τον τρόπο μου»

«Έχω τον τρόπο να αντιδράσω», ήταν η λακωνική απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς χθες βράδυ να σχολιάσει την πρόθεση Ακιντζί να συζητήσει κατά τη σημερινή συνάντηση μόνον το θέμα του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, ο Πρόεδρος και στενοί του συνεργάτες έχουν εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο θα αντιδράσουν και θα τοποθετηθούν, θα εξαρτηθεί από τη στάση που τελικά θα τηρήσει σήμερα ο κατοχικός ηγέτης.

Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν είναι να αναλωθεί η σημερινή συνάντηση σε ένα ζήτημα, που δεν θεωρείται ότι έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις. Επομένως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης και σε τι… μονοπάτια θα οδηγήσει τις συνομιλίες, νοουμένου ότι ο Μουσταφά Ακιντζί εμφανίζεται αμετακίνητος ως προς τη σημερινή συζήτηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network