MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από το σχολείο στην Αστυνομία και… έπεται συνέχεια!

Advertisement

Sponsored by exness

Έκαναν τα λόγια τους πράξη και η κρίση στην παιδεία θα πάρει… νομικές διαστάσεις – Πήγαν στα σχολεία και μετά στην Αστυνομία για να καταγγείλουν τον Χαμπιαούρη – Αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔ σε Λεμεσό και Λευκωσία προέβη σε καταγγελία – «Συμβολικά» τα σημερινά μέτρα και… έπεται συνέχεια 

Advertisement

Νομικές προεκτάσεις φαίνεται να προσλαμβάνει η κρίση στην εκπαίδευση. Αλλιώτικη ήταν η φετινή πρώτη ημέρα των εκπαιδευτικών στα σχολεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Αν και οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν κανονικά στα σχολεία κήρυξαν «λευκή» απεργία με μία σειρά μέτρων αντίδρασης στις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο της 4ης Ιουλίου.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Μετά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στα σχολεία ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους συνοδευόμενος από τον Γενικό Ταμία της Οργάνωσης μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό του Αγίου Ιωάννη για να καταγγείλει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στη Λευκωσία από άλλη αντιπροσωπεία της εκπαιδευτικής οργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κύριος Χαραλάμπους ανέφερε ότι η καταγγελία είναι σχετικά με τον συνδικαλιστικό χρόνο των εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως πρόσθεσε, «έχει καταργηθεί και δε μας έχει δοθεί τίποτα στο χέρι που να διαφοροποιεί την προηγούμενη κατάσταση».

Συνεπώς, ανέφερε ο κύριος Χαραλάμπους, «είμαστε υποχρεωμένοι βασιζόμενοι στις Διεθνείς Συμβάσεις, στην κυπριακή νομοθεσία και στις συμφωνίες που έχουμε μεταξύ μας με το Υπουργείο Παιδείας να καταγγείλουμε το γεγονός ότι με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχει καταπατηθεί παράφορά το δικαίωμα των εκπαιδευτικών οργανώσεων να συνδικαλίζονται».

Οι καταγγελίες έγιναν, όπως εξήγησε ο ΓΓ της ΠΟΕΔ, καθώς με τη γνωμάτευση του νομικού συμβούλου χρειαζόταν έστω μία καταγγελία για να προχωρήσει η Οργάνωση σε προσφυγές τόσο στα κυπριακά δικαστήρια και όσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων για παραβίαση και του θεσμικού διαλόγου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Συμβολικά» τα σημερινά μέτρα και… έπεται συνέχεια

Οι εκπαιδευτικοί φαίνεται να άκουσαν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και να τήρησαν, όπως είπε ο κύριος Χαραλάμπους, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Σημείωσε δε ότι τα σημερινά μέτρα ήταν κυρίως συμβολικά καθώς θέλησαν να δώσουν το μήνυμα στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό Παιδείας ότι τα σχολεία με τις αποφάσεις τους δε μπορούν να λειτουργήσουν φέτος όπως λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος τόνισε ότι «τα μέτρα που θα κάνουν αίσθηση είναι αυτά που θα ανακοινωθούν μετά τις γενικές συνελεύσεις της Τετάρτης».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network