MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από το ένα μέτωπο στο άλλο. «Δύσκολες πυρκαγιές σε δύσβατα σημεία… κινδύνευσαν ζωές και περιουσίες»

Advertisement

Sponsored by exness

Από το ένα μέτωπο στο άλλο η Πυροσβεστική το τελευταίο διάστημα – Ανησυχία μεταξύ των αρμοδίων – Κοινός παρονομαστής στις πλείστες περιπτώσεις ο ανθρώπινος παράγοντας – «Καμπανάκι» και έκκληση προς το κοινό για συνεργασία – Τι λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στη Cyprus Times

Του Γιώργου Βήχα

Advertisement

Έντονη ανησυχία στους αρμόδιους προκαλούν τα αυξημένα και παράλληλα σοβαρά περιστατικά πυρκαγιών, στα οποία κλήθηκαν να επέμβουν τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Κοινός παρονομαστής στις πλείστες των περιπτώσεων, το ανθρώπινο χέρι, είτε ακούσια είτε κακόβουλα, σε μια περίοδο κατά την οποία ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

«Δύσκολες πυρκαγιές, σε δύσβατα σημεία»

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέας Κεττής, σημείωσε πως υπήρξαν πολλά μέτωπα τις προηγούμενες μέρες, κυρίως στην Επαρχία Πάφου. Η τελευταία ήταν η χθεσινή στην Πενταλιά, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν πεντάωρη μάχη με τις φλόγες. Η πυρκαγιά κατέκαψε 1,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, δέντρα, φυτά, αμπέλια, ενώ επηρεάστηκαν και διάφορα θερμοκήπια.

Χθες βράδυ μετά τις 10, άλλη πυρκαγιά στην περιοχή της Αυδήμου έθεσε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις πυρόσβεσης, στρέφοντας τις υποψίες σε κακόβουλη ενέργεια, λόγω και της ώρας και του σημείου που ξέσπασε.

«Δύσκολες πυρκαγιές, σε δύσβατα σημεία ενώ υπήρξαν περιπτώσεις που κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Κεττής, φαίνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται αιτία είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, είτε πρόκειται για αμέλεια ή απερισκεψία ή και κακόβουλη ενέργεια. Υπάρχουν και περιπτώσεις που μπορεί να ξεσπάσει μια πυρκαγιά για άλλους λόγους αλλά είναι ελάχιστες.

Ενδεικτικές οι πυρκαγιές σε Κελοκέδαρα και Τραχυπέδουλα. «Όταν ανάβει μια φωτιά σε δύσβατο σημείο στη μέση της νύχτας και μετά εμφανίζεται και δεύτερη σε κοντινό σημείο, τότε δεν μπορεί παρά να είναι κακόβουλη ενέργεια» σημείωσε.

Έλεγχοι, περιπολίες επήγειες και από αέρος

Οι έλεγχοι είναι συνεχείς με φυσική παρουσία παντού, τόνισε ο κ. Κεττής. «Γίνονται περιπολίες, έχουμε στελεχώσει τους σταθμούς της υπαίθρου και είμαστε σε συνεχή συνεργασία με Αστυνομία, Τμήμα Δασών και Πολιτική Άμυνα». Την ίδια στιγμή αεροσκάφος του Τμήματος Δασών περιπολεί από αέρος και σε περίπτωση που εντοπίσει το παραμικρό, ενημερώνει και πραγματοποιεί ρίψη.

Έκκληση στο κοινό

«Ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση, οι πολίτες να ενημερώνουν άμεσα όταν εντοπίζουν το παραμικρό. Στόχος είναι να αντιμετωπίζουμε με αρκετές δυνάμεις επιθετικά τα μέτωπα ώστε να καταστέλλονται στο αρχικό στάδιο» σημείωσε ο κ. Κεττής. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, σημείωσε, κάθε πληροφορία είναι ακόμη πιο σημαντική.

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι προσπάθεια είναι κοινή, κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network