MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από το 2015 προσπαθεί ο Νορβηγός πατέρας να απαγάγει τη μικρή Marie (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Μετά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες, η μικρή Marie Eleni Grimsrud  πέφτει θύμα απαγωγής – Πίσω από τις απόπειρες ο Νορβηγός πατέρας της – Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για εντοπισμό της μικρής

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που η μικρή Marie Eleni Grimsrud εμπλέκεται σε υπόθεση της αστυνομίας καθώς άλλες δύο φορές στο παρελθόν ο πατέρας της είχε επιχειρήσει να την απαγάγει.

Η αποστολή των Νορβηγών που «κόλλησε» στο οδόφραγμα

Πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2016 οι κυπριακές αρχές είχαν τεθεί και πάλι σε συναγερμό μετά  από σήμα της Europol για σχεδιαζόμενη απαγωγή της 4χρονης Marie Eleni Grimsrud , που διαμένει στη Λευκωσία με τη μητέρα της.

Η Αστυνομία τότε είχε συλλάβει τρεις Νορβηγούς οι οποίοι ήρθαν στα κατεχόμενα μέσω της Τουρκίας και επιχείρησαν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου. Εκεί οι αρχές τους είχαν στήσει καρτέρι και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους  μάλιστα εντοπίστηκαν χάρτες της Κύπρου, της Λευκωσίας, της περιοχής όπου διαμένει η 4χρονη με τη μητέρα της, σημειώσεις στη Νορβηγική γλώσσα καθώς και οι διευθύνσεις της οικίας του κοριτσιού και των γονέων της μητέρα της.  Επίσης στην κατοχή τους εντοπίστηκαν κλειδιά οχήματος, το οποίο ανήκει στον 56χρονο πατέρα της 4χρονης.

Ανακρινόμενοι οι συλληφθέντες ηλικίας τότε 29, 40 και 60 ετών, ισχυρίστηκαν ότι έφθασαν στην Κύπρο προκειμένου να παραλάβουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 56χρονου πατέρα της 4χρονης, το οποίο διαθέτει στην Κύπρο. Ωστόσο ερωτηθέντες για τις σημειώσεις με τις διευθύνσεις της οικίας του παιδιού και του νηπιαγωγείου όπου φοιτά καθώς και για τους χάρτες της περιοχής που διαμένει, οι ύποπτοι δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις.

Στο μεταξύ τα στοιχεία που είχαν οι κυπριακές αρχές εναντίον των τριών Νορβηγών ήταν ανεπαρκή και έτσι αποφασίστηκε η επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

18143063_10154661344814422_1761714149_n
Espen Lee είναι ένας από τους τρεις Νορβηγοί που είχε συλληφθεί το 2016

Η πρώτη απόπειρα έγινε το 2015

Οι κυπριακές αρχές ωστόσο ήταν ήδη ενήμερες για την κατάσταση καθώς ο πατέρας της 4χρονης απασχόλησε ξανά την Αστυνομία όταν τον Οκτώβριο του 2015 η μητέρα της ανήλικης είχε καταγγείλει στο ΤΑΕ Λευκωσίας την απαγωγή του παιδιού της από τον 56χρονο.

Συγκεκριμένα, οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 2012 στη Νορβηγία και αφού χώρισαν η Ελληνοκύπρια μητέρα και το παιδί έφθασαν στην Κύπρο όπου και διαμένουν τα τελευταία 3 χρόνια. Ωστόσο κατά διαστήματα η μητέρα και το παιδί μετέβαιναν στη Νορβηγία προκειμένου η 4χρονη να βλέπει τον πατέρα της ενώ κάποιες φορές ερχόταν στην Κύπρο και ο 56χρονος.

Κατά τον Οκτώβριο του 2015 η μητέρα της 4χρονης κατήγγειλε στο ΤΑΕ Λευκωσίας παράνομη κατακράτηση του ανήλικου παιδιού της από τον πατέρα της, κατά την περίοδο που είχαν πάει για διακοπές στην Νορβηγία.

Ακολούθως αποτάθηκε στο δικαστήριο και εξασφάλισε διάταγμα με το οποίο της παραχωρήθηκε η νόμιμη φροντίδα και η επιμέλεια του παιδιού της ενώ το διάταγμα απαγόρευε στο κοριτσάκι να ταξιδέψει εκτός Κύπρου χωρίς τη συγκατάθεση της μητέρας της.

Τρίτη και φαρμακερή… Ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των απαγωγέων και της μικρής

Σήμερα το πρωί δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν το μικρό κοριτσάκι ενώ είχε κατεβεί από το όχημα για να εισέλθει σε νηπιαγωγείο στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Δασούπολης.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό σε μια προσπάθεια των δύο αντρών που -σύμφωνα με την καταγγελία- άρπαξαν το μικρό κοριτσάκι και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί «χτενίζουν» πολλές περιοχές σε μια προσπάθεια εντοπισμού αυτοκινήτου, το οποίο ομοιάζει με την περιγραφή που δόθηκε στις αρχές. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και το ελικόπτερο της αστυνομίας ΑΧΙΛΛΕΑΣ.

Έχουν ήδη δοθεί οδηγίες σε αεροδρόμια, λιμάνια και οδοφράγματα ώστε οι δράστες να μην καταφέρουν να διαφύγουν.

18143093_10154263053910059_1929764494_n

Εναλλακτικά δείτε ΕΔΩ

*Ο άντρας στην κύρια φωτογραφία είναι ο Espen Lee είναι ένας από τους τρεις Νορβηγοί που έχει συλληφθεί το 2016

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network