MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από τις «Θερμοπύλες» ως τον Έβρο… 21 ΜΜΑΔίτες στην πρώτη γραμμή των συνόρων. Ο Αρχηγός της αποστολής στη CT (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Αρχηγός της κυπριακής αποστολής στον Έβρο μιλά στη Cyprus Times για την κατάσταση που αντιμέτωπισαν εκεί, πως τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της περιοχής και για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν ελέω κορωνοϊού – «Θα μείνουμε για όσο χρειαστεί» διαμηνύει στη Cyprus Times

Της Λουίζας Σαββίδου

«Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες» Κ.Π Καβάφης

Advertisement

Οι «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη είναι διαχρονικές καθώς στο πέρασμα των αιώνων αλλά και στην νεότερη μας ιστορία υπήρξαν αρκετοί Λεωνίδες, οι οποίοι στο κάλεσμα της πατρίδας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.

Απόδειξη της διαχρονικότητας, και η αποστολή 21 αστυνομικών της ΜΜΑΔ στον Έβρο για προστασία των συνόρων της Ελλάδα και της Ευρώπης, από το καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας, η οποία εργαλειοποιεί τους μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Η Cyprus Time επικοινώνησε με τον Αρχηγό της κυπριακής αποστολής στον Έβρο, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί αυτή την ώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές του Έβρου αλλά και για το πώς συνδράμει η κυπριακή αποστολή.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό, η αποστολή έφθασε στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Κυριακή. Την επόμενη μέρα, έκαναν αναγνώριση της περιοχής στις Καστανιές ενώ την δεύτερη μέρα πραγματοποίησαν περιπολίες σε συγκεκριμένο σημείο όπου υπήρχε κίνδυνος να περάσουν μετανάστες και στη συνέχεια έκαναν περιπολίες σε άλλα σημεία στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως μας ανέφερε ο αρχηγός της αποστολής, οι μετανάστες είναι μεμονωμένοι αυτή την ώρα κοντά στα σύνορα, ωστόσο βρίσκονται πιο πίσω σε καταυλισμούς και οργανώνονται για μαζική είσοδο, γι’ αυτό και οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή ανά πάσα στιγμή. Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι επάνδρωσαν φυλάκια στις Καστανιές σε μία προσπάθεια να βοηθήσουν τους μετανάστες να περάσουν τα σύνορα.

«Θα μείνουμε για όσο χρειαστεί»

Δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση για το πότε θα επιστρέψουν στην Κύπρο ωστόσο, όπως ανέφερε, για όσο χρειαστεί θα είναι εκεί για να συνδράμουν στην προστασία των συνόρων της Ελλάδας.

Ενθουσιασμένοι οι κάτοικοι από την παρουσία τους… «Μας φέρνουν φαγητά και μας φροντίζουν»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αποστολής, οι κάτοικοι είναι ενθουσιασμένοι από την παρουσία όχι μόνο της κυπριακής αποστολής αλλά γενικά από την παρουσία των δυνάμεων καθώς μέχρι πρότινος τα σύνορα στον Έβρο ήταν «ξέφραγο αμπέλι» με αποτέλεσμα να περνούν χιλιάδες μετανάστες.

Χαρακτηριστικά μας ανέφερε ότι «οι κάτοικοι μας φροντίζουν, μας φέρνουν φαγητά, νερό και οτιδήποτε άλλο χρειαστούμε».

«Εχθρός» τους και ο κορωνοϊός… «Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας»

Τέλος, ο αρχηγός μας ενημέρωσε ότι λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής έτσι ώστε να προστατευτούν από τον κορωνοϊό. «Χρησιμοποιούμε αντισηπτικά και μάσκες», ανέφερε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network