MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από τις «στάχτες» της Cyprus Airways. Σύντομο «ταξίδι»

Advertisement

Sponsored by exness

Σύντομο το «ταξίδι» της Cobalt στους αιθέρες…

Advertisement

Γεννήθηκε από τις «στάχτες» της Cyprus Airways… Δύο χρόνια μετά… στάχτες έγιναν οι σχεδιασμοί ότι η Cobalt θα αντικαθιστούσε στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στις καρδιές των επιβατών την Cyprus Airways.

Το σύντομο ιστορικό…

Η Cobalt Aero ήταν μία αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η πρώτη εμπορική πτήση πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2016 και η τελευταία στις 17 Οκτωβρίου 2018. Τελευταία πτήση που συνοδεύτηκε από μια λιτή ανακοίνωση μέσω της οποίας η εταιρεία εξέφραζε λύπη. Ήταν η δεύτερη κυπριακή αεροπορική εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη διάλυση των Κυπριακών Αερογραμμών το 2015.

Το πρώτο αεροσκάφος Airbus Α320 έφθασε τον Απρίλιο του 2016.H Πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε στις 18η Μαΐου του 2016 από Λάρνακα για Ηράκλειο.

Η έναρξη του πτητικού προγράμματος της Cobalt μόνο ομαλή δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των πτήσεων, αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα χωρίς έγκαιρη ενημέρωση των επιβατών και δυσφορία μεταξύ των ταξιδιωτών που σε πολλές περιπτώσεις ανέμεναν ώρες στο αεροδρόμιο έως ότου καταφέρουν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για να μεταβούν στον προορισμό τους.

Μάλιστα, η έναρξη του πτητικού προγράμματος της εταιρείας έγινε κατά την καλοκαιρινή περίοδο του 2016, οπότε η επιβατική κίνηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

Η μία απολογία μετά την άλλη…

«Η αεροπορική εταιρεία Cobalt, με ανακοίνωσή της, απολογείται στους επιβάτες της που ταλαιπωρήθηκαν λόγω καθυστερήσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν δύο αεροσκάφη παρουσίασαν τεχνικό πρόβλημα.Η Cobalt, σημειώνεται, ακολουθώντας πιστά και επιτυχώς όλες τις διαδικασίες ελέγχων, επιμελήθηκε όλων των θεμάτων και διεκπεραίωσε με καθυστέρηση όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις».

Με τον τρόπο αυτό απολογείτο η εταιρεία στις 22 Αυγούστου 2016 στο επιβατικό κοινό.

Μερικούς μήνες αργότερα, ο Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της Cobalt Air, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης σε συνέντευξη του στη Cyprus Times άφηνε αιχμές για πόλεμο που δεχόταν η εταιρεία κατά το ξεκίνημα της. «Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε έξι αεροσκάφη και μέχρι το τέλος του 2017 θα προσθέσουμε στο στόλο μας άλλα δύο Wide-Body Airbus A330 τα οποία θα εκτελούν πτήσεις προς μακρινούς προορισμούς όπως η Κίνα και πιθανόν η Νέα Υόρκη», ανέφερε συγκεκριμένα στις 17 Ιανουαρίου του 2017.

Σήμερα, η σκέψη όλων με τους περίπου 300 εργαζόμενους της Cobalt που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network