MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από την επόμενη σχολική χρονιά οι τετράμηνες εξετάσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Από του χρόνου και όχι φέτος οι τετράμηνες εξετάσεις λέει η Κυβέρνηση – Κάνει λόγο για πρόταση στη Βουλή που εξασφαλίζει πλήρη συναίνεση για να ισχύσουν οριστικά οι νέοι Κανονισμοί, από τον Σεπτέμβριο του 2019 – Λήφθηκαν υπόψη τοποθετήσεις που έγιναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και απόψεις μερίδας της μαθητικής κοινότητας, αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας

Advertisement

Από την επόμενη σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι κανονισμοί για τις τετράμηνες εξετάσεις, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο υπογραμμίζει ότι στην απόφασή του για αναστολή, το Υπουργείο έλαβε επίσης υπόψη τοποθετήσεις που έγιναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και απόψεις μερίδας της μαθητικής κοινότητας.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση Προδρόμου, υπάρχει στη Βουλή πρόταση που εξασφαλίζει πλήρη συναίνεση για να ισχύσουν οριστικά οι νέοι Κανονισμοί, από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση Προδρόμου:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει λάβει γνώση για τις διαβουλεύσεις που έκανε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με τους κοινωνικούς εταίρους στην εκπαίδευση και σημειώνει ότι και στη Βουλή των Αντιπροσώπων υπάρχει πρόταση που εξασφαλίζει πλήρη συναίνεση για να ισχύσουν οριστικά οι νέοι Κανονισμοί για τη Μέση Εκπαίδευση και τα τετράμηνα από την επόμενη σχολική χρονιά. Λαμβάνει επίσης υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικράτησαν στην έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με αυτά τα δεδομένα αποφάσισε, αποσκοπώντας σε όσο το δυνατό πιο συναινετικές συνθήκες και με γνώμονα την επιτυχία της μεταρρύθμισης που βελτιώνει και αναβαθμίζει ποιοτικά τη δημόσια εκπαίδευση, να έρθει σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα προκειμένου να αποσυρθεί η αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικής πρότασης νόμου που ψηφίστηκε.

Ταυτόχρονα πρέπει να είναι σαφές ότι οι σχετικοί Κανονισμοί θα ισχύουν και θα εφαρμοστούν ομαλά για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και την καλύτερη και ποιοτικότερη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, στο σχολικό έτος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2019».

Ακολούθως, σχετική ανακοίνωση υπήρξε και από το Υπουργείο Παιδείας:

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ανακοινώνει ότι, μέσα από συναινετική προσέγγιση και λαμβάνοντας υπόψη διάφορες απόψεις ή ανησυχίες που εκφράστηκαν, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφάσισε όπως οι εξετάσεις τετραμήνων εφαρμοστούν τελεσίδικα την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20.

Το ΥΠΠ τονίζει εμφατικά ότι ήταν απολύτως έτοιμο και είχε προνοήσει για όλα τα σχετικά προαπαιτούμενα για την άμεση εφαρμογή της μεταρρύθμισης από τη σχολική χρονιά 2018-19, όπως προβλέπουν οι Κανονισμοί που έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο, αποσκοπώντας στην αποκατάσταση συνθηκών πλήρους ηρεμίας, το ΥΠΠ έλαβε σοβαρά υπόψη τις διαβουλεύσεις που είχε με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και υιοθέτησε την άποψή της για αναστολή των εξετάσεων τετραμήνων για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι γονείς δήλωσαν ότι θεωρούν θετική την πρόταση του ΥΠΠ για αξιολόγηση των μαθητών, ωστόσο κρίνουν ωφελιμότερο να εφαρμοστούν οι εξετάσεις τετραμήνων από την επόμενη σχολική χρονιά.

Στην απόφασή του για αναστολή, το ΥΠΠ έλαβε επίσης υπόψη τοποθετήσεις που έγιναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και απόψεις μερίδας της μαθητικής κοινότητας.

Στοχεύοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την απαραίτητη αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω του διαλόγου που έχει συναποφασιστεί και ήδη έχει ξεκινήσει για τα υπόλοιπα θέματα, το ΥΠΠ θέλει από τώρα να γνωστοποιήσει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι Κανονισμοί που αφορούν στα σχολικά τετράμηνα θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο 2019, όπως ήδη αποφάσισε η Κυβέρνηση και ενέκρινε η Βουλή».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network