MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από σήμερα «test to stay» στα σχολεία εν μέσω αντιδράσεων. Πως θα εφαρμόζεται

Advertisement

Sponsored by exness

Σε εφαρμογή από σήμερα το test to stay – Προεραιτικό το μέτρο – Πως θα εφαρμόζεται – Χώρος συγκέντρωσης στις σχολικές μονάδες για τους μαθητές έως ότου βγει το αποτέλεσμα του τεστ τους

Στη σκιά των αντιδράσεων που καθυστέρησαν την εφαρμογή του, ξεκινά σήμερα στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης το προεραιτικό μέτρο του test to stay, με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας να θεωρούν ότι θα βοηθήσει στο να μην παραμένουν τα παιδιά στο σπίτι όταν δηλώνονται ως στενές επαφές και είναι αρνητικά στη νόσο covid.

Advertisement

Από σήμερα, οι στενές επαφές κρουσμάτων τα οποία θα εντοπίζονται μέσω των ελέγχων που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες δειγματοληψίας που επισκέπτονται τα σχολεία, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να παραμείνουν στο σχολείο, εάν το επιθυμούν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άμεση και λεπτομερής ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων τους για τη δυνατότητα εφαρμογής του μέτρου test to stay, όπως αυτό περιγράφεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας καθώς και η προφορική συγκατάθεσή τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε χθες, υπενθύμιζε ότι τα συγκεκριμένα άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τη διακίνηση τους μέσω των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η μετάβαση τους στο σχολείο να γίνεται με ιδιωτικό όχημα.

Η Διεύθυνση του σχολείου μεριμνά, όπως αναφέρεται, για την κατάλληλη διαμόρφωση χώρου του σχολείου (π.χ. αίθουσα πολλαπλής χρήσης ή άλλη αίθουσα) όπου κάθε πρωί οι στενές επαφές θα παραμένουν, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας (τήρηση αποστάσεων, ορθή χρήση μάσκας κτλ) μέχρι τη διενέργεια του τεστ και τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος.

Οι μαθητές/τριες πρέπει να ενημερωθούν από σήμερα για τον χώρο συγκέντρωσης των στενών επαφών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι στενές επαφές που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν το μέτρο test to stay, με την είσοδό τους στον σχολικό χώρο, πρέπει να μεταβαίνουν αμέσως στον συγκεκριμένο χώρο. Όταν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό, ο/η μαθητής/τρια θα μεταβαίνει στην τάξη του, ενώ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος η Διεύθυνση του σχολείου θα ακολουθεί τις συνήθεις διαδικασίες που  τηρούνται στις περιπτώσεις εντοπισμού θετικού κρούσματος στη σχολική μονάδα και θα ενημερώνει τους γονείς/κηδεμόνες για να παραλάβουν το παιδί τους.

Η Διεύθυνση του σχολείου, σημειώνει, πρέπει να ενημερώσει τους γονείς/κηδεμόνες ότι ο έλεγχος των στενών επαφών που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν το μέτρο test to stay, θα γίνεται μόνο από τις κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας που θα επισκέπτονται τις σχολικές μονάδες και θα διενεργούν τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου(Rapid Test) μεταξύ των ωρών 7:30π.μ. – 9:00π.μ.. Ως εκ τούτου, γονείς/κηδεμόνες που μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους για τη διενέργεια του τεστ εντός της σχολικής μονάδας, στην περίπτωση που θα επιλέξουν να εφαρμόσουν το μέτρο test to stay, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο συγκατάθεσης και να το προσκομίσουν στο σχολείο.

Καταλήγοντας αναφέρεται ότι το Υπουργείο Παιδείας θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τις Διευθύνσεις των σχολείων παρακολουθώντας την εφαρμογή του μέτρου, και θα παρέχει πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα σχολεία, εκεί και όπου χρειάζεται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network