MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από σήμερα τα νέα ωράρια των σχολείων στα κατεχόμενα… Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τραγωδία

Advertisement

Sponsored by exness

Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν το πολύνεκρο δυστύχημα με θύμα μαθητές την περασμένη Τρίτη εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του τ/κ Τύπου. Από σήμερα εφαρμόζονται στα κατεχόμενα νέα ωράρια λειτουργίας, παράλληλα με τις ανακοινώσεις συντεχνιών για στάσεις εργασίας και απεργίες. Αναφορά στον Τύπο γίνεται επίσης σε δημοσιεύματα ε/κ εφημερίδων για το Κυπριακό, τη σύλληψη Νιγηριανών φοιτητών που βασάνιζαν για πέντε μέρες άλλον Νιγηριανό λόγω χρέους έναντί τους, το ύψος του χρέους στις πιστωτικές κάρτες κά

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Δεν θέλουμε την ώρα της Σαουδικής Αραβίας”, γράφει ότι η επιμονή της “κυβέρνησης”, που είναι κολλημένη στην ουρά της Τουρκίας, όπως αναφέρει, να μην ρυθμίζει την ώρα, προκαλεί νέος χάος και προσθέτει ότι το ΡΤΚ ζήτησε επιστροφή στην ευρωπαϊκή ώρα ενώ τρεις συντεχνίες, των δασκάλων, των καθηγητών και των “δημοσίων υπαλλήλων”, ανακοίνωσαν για σήμερα στάση εργασίας και αύριο απεργία. Αλλού αναφέρει ότι από σήμερα εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας στο “δημόσιο” μετά την απόφαση του “υπουργικού συμβουλίου”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αναδημοσίευση της Καθημερινής ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήρε την Μόρφου και έδωσε την ημερομηνία για την πενταμερή.

Advertisement

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Επιχείρηση σαν ταινία” και αναφέρεται στη σύλληψη πέντε ατόμων, ξένης υπηκοότητας, για την απαγωγή και βασανισμό ενός ατόμου σε διαμέρισμα στη Λευκωσία με το αιτιολογικό ότι τους χρωστούσε χρήματα. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη της γνωστής Τ/κ καλλιτέχνης Ουμούτ Αλμπαϊράκ για τη μουσική, η οποία ανέφερε ότι ως ακαδημαϊκός, θα εκδώσει βιβλίο για την πολιτική, κοινωνική και εκπαιδευτική πτυχή της μουσικής. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ ότι το πάρε-δώσε θα γίνει μεταξύ των Κυπρίων.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με κύριο τίτλο “Κίνητρο `λύσης` στο κτηματομεσιτικό τομέα” αναφέρεται σε δηλώσεις στην εφημερίδα του προέδρου συνδέσμου Τ/κ εργολάβων, Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ για την κατάσταση γενικά στον τομέα αλλά και ότι σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού οι τιμές των ακινήτων θα τετραπλασιαστούν. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του “υπουργικού” για το νέο ωράριο αρχίζει να εφαρμόζεται από σήμερα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του ιδρυτικού μέλους του κόμματος του Λαού και μοριολόγος γενετίστρια, Τζέιλ Ρεφίκ Ρότζερς για την κατάσταση του τομέα της υγείας, ασκώντας κριτική στην έλλειψη προγραμματισμού και στη χωρίς τάξη κατάταξη του μόνιμου προσωπικού.

Η “Κίπρις” (Κύπρος) έχει τίτλο “Οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τις πιστωτικές κάρτες” και γράφει ότι σύμφωνα με το “κέντρο διαχείρισης κινδύνων” της “κεντρικής τράπεζας” και τα στοιχεία Οκτωβρίου, το χρέος των πιστωτικών άγγιξε το πιο υψηλό σημείο, φθάνοντας συνολικά τα 50,2 εκ ΤΛ (16,7 εκ ευρώ). Αλλού αναφέρει ότι μια ομάδα Νιγηριανών φοιτητών είχαν απαγάγει με αφορμή χρέος 30.000 αμερικανικών δολαρίων έναν άλλο Νιγηριανό και για πέντε μέρες τον είχαν κλειδωμένο σε ένα διαμέρισμα στη Λευκωσία και του έσπαγαν μπουκάλια στο κεφάλι, ασκώντας εναντίον του και βία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το τ/κ επιμελητήριο ανακοίνωσε πως οι ώρες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν θα αλλάξουν, παρά τη σχετική απόφαση που έλαβε το “υπουργικό συμβούλιο”.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Υπάρχει χρέος μιας ψυχής και σε μένα” φιλοξενεί συνέντευξη της Ιπέκ Καλελί Τσιτσέκ που τον περασμένο Μάρτιο σε δυστύχημα στον παλιό δρόμο Αμμοχώστου – Λευκωσίας, στο οποίο ενεπλάκη, έχασε το ένα από τα δύο δίδυμα, τον μικρό Ντογά 2.5 ετών. Η Ιπέκ, που είναι εκπαιδευτικός, ήταν στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας έξω από το “πρωθυπουργικό γραφείο” κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε “Είμαι η μητέρα του Ντογά”. Αλλού γράφει ότι ο πρώην “διευθυντής” του “τμήματος οδικών έργων”, Χασάν Νιζάτ Ερντουράν δήλωσε στην εφημερίδα πως “έληξε η διάρκεια του οδικού δικτύου”. Σε άλλο θέμα γράφει για χάος σήμερα όσον αφορά τις ώρες λειτουργίας στο “δημόσιο”, τον ιδιωτικό τομέα και τα σχολεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal