MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από ρολόγια μέχρι ποδήλατα πωλήθηκαν στον πλειστηριασμό της Αστυνομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Πωλήθηκαν πολλά αντικείμενα στον δημόσιο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 5 Ιουνίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Advertisement

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου, «στον πλειστηριασμό δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ανδρικά ρολόγια, χρυσαφικά και ασημικά μικρής όμως αξίας, ηλεκτρονικά είδη, ποδήλατα, μοτοποδήλατα, καταδυτικός εξοπλισμός, συσκευές κινητών τηλεφώνων και διάφορα άλλα αντικείμενα, τα οποία ήταν μεταχειρισμένα».

Εξήγησε ότι «τα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν ευρεθείσα περιουσία που παραδόθηκε από πολίτες, ή ανευρέθηκε από αστυνομικούς σε Αστυνομικούς Σταθμούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και παρέμεινε αζήτητη από τους ιδιοκτήτες της οι οποίοι είναι άγνωστοι στην Αστυνομία. Επίσης δημοπρατήθηκε περιουσία από ποινικές υποθέσεις, όπως για παράδειγμα διαρρήξεις και κλοπές ή υποθέσεις παράνομης κατοχής περιουσίας των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν έχουν εντοπιστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, «κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας πωλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος από τα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν. Αρκετά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε για τον πλειστηριασμό και αυτό αποδείχθηκε από την παρουσία μεγάλου αριθμού ατόμων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «κανένας δεν επικοινώνησε με την ΑΔΕ Αμμοχώστου, ζητώντας να του παραδοθεί κάποιο αντικείμενο από τον κατάλογο που είχε αναρτηθεί στους Αστυνομικούς Σταθμούς Αμμοχώστου, ισχυριζόμενο ότι ήταν ιδιοκτησία του. Στην ουσία δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, αφού πριν τον πλειστηριασμό γίνεται διπλός και τριπλός έλεγχος για τους ιδιοκτήτες της περιουσίας».

Σε άλλη ερώτηση εξήγησε ότι «σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη το 50% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από τον πλειστηριασμό θα δοθεί στο πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας και το 25% θα πάει στο Ταμείο Προστίμων και Αμοιβών της Αστυνομίας. Το υπόλοιπο 25% αναλογεί στους πολίτες που βρήκαν τη περιουσία, νοουμένου ότι το 25% της αξίας του αντικείμενου που πουλήθηκε, υπερέβαινε το χρηματικό ποσό των 34 ευρώ και 18 σεντ».

Ερωτηθείς πότε θα γίνει άλλος πλειστηριασμός απάντησε πως «σύμφωνα  με την σχετική Αστυνομική Διάταξη πλειστηριασμός διεξάγεται όταν συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός αντικειμένων τα οποία παραμένουν αζήτητα από τους ιδιοκτήτες τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network