MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από προσωπικοί ιατροί, θέλουν να γίνουν ειδικοί… Στις λίστες τους 2.500 δικαιούχοι ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο πρώτες αποχωρήσεις προσωπικών ιατρών από ΓεΣΥ – Συνεχίζουν στο ΓεΣΥ ως ειδικοί ιατροί – Μετέωροι 5.000 δικαιούχοι ΓεΣΥ

Advertisement

Την πρόθεση τους να αποχωρήσουν εξέφρασαν στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας δύο προσωπικοί ιατροί της επαρχία Λευκωσίας.

Οι δύο ιατροί επιθυμούν ωστόσο να συνεχίσουν να συμμετάσχουν στο Γενικό Σχέδιο Υγείας αλλά ως ειδικοί ιατροί καθώς και οι δύο έχουν άλλη ειδικότητα. Ο πρώτος γιατρός είναι και ειδικός καρδιολόγος και ο δεύτερος ειδικός παθολόγος.

Πρόκειται για γιατρούς που έχουν εγγράψει στις λίστες τους τον μέγιστο αριθμό δικαιούχων που δικαιούνται, που είναι 2.500 άτομα. Οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ που βρίσκονται στις λίστες των δύο ιατρών πρέπει εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου να εγγραφούν σε άλλο προσωπικό ιατρό, διαφορετικά το σύστημα θα τους εντάξει αυτόματα σε νέο προσωπικό ιατρό. Σε αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος έχει και πάλι το δικαίωμα να αλλάξει τον προσωπικό του ιατρό εάν δεν ικανοποιηθεί με την αυτόματη επιλογή.

Με τις δύο αυτές αποχωρήσεις, 5.000 δικαιούχοι πρέπει να «βγουν» και πάλι στο ψάξιμο για προσωπικό ιατρό. Από την πλευρά, ωστόσο, του ΟΑΥ φαίνεται να μην υπάρχει ανησυχία στην εξεύρεση προσωπικού ιατρού για τους συγκεκριμένους δικαιούχους, καθώς υπάρχει αύξηση του αριθμού των προσωπικών ιατρών που εγγράφηκαν στο ΓεΣΥ, συγκριτικά με την πρώτη ημέρα εφαρμογής.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις διαδικασίες αποχώρησης που όρισε ο  Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), για να αποχώρησει κάποιος προσωπικό ιατρός από το ΓεΣΥ θα πρέπει να δώσει τουλάχιστον ένα μήνα προειδοποίηση. Το ίδιο θα συμβεί και με τους δύο ιατρούς.

Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές συναντήσεις μεταξύ του ΟΑΥ, των προσωπικών ιατρών και παιδιάτρων στη Λευκωσία, οι οποίοι έχουν εγγράψει στις λίστες τους πέραν των 2.000 ασθενών. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ανταλλάχθηκαν απόψεις για διάφορα ζητήματα.

Το θέμα ανάδειξε σήμερα το κρατικό ραδιόφωνο στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network