MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Από 35 χρόνια… σε 3 φορές ισόβια ο Θωμά

Advertisement

Sponsored by exness

Της Ιωάννας Μάντζιηπα 

Μεγάλη ανατροπή και νίκη της Νομικής Υπηρεσίας στην υπόθεση του τριπλού φονικού της Λεμεσού που στις 24 Νοεμβρίου του 2015 είχε συγκλονίσει το παγκύπριο.

Advertisement

Από ανθρωποκτονία σε φόνο εκ προμελέτης η κατηγορία και από 35 χρόνια στη φυλακή σε τρεις φορές ισόβια ο δράστης Χρίστος Θωμά. Οι ποινές μάλιστα θα είναι διαδοχικές.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times έγινε δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο η έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας, μέσω του δικηγόρου της Δημοκρατίας Αντρέα Αριστείδη. Το εφετείο ακύρωσε την πρωτοδίκη απόφαση του Κακουργιοδικείου Λεμεσού που αφορούσε καταδίκη για ανθρωποκτονία και καταδίκασε τον Χρίστο Θωμά σε τρεις κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, επιβάλλοντας του ποινής ισόβιας κάθειρξης διαδοχικά.

Το τριμελές Εφετείο στην απόφαση του σημείωνει πως «από τα ευρήματα και παραδεκτά γεγονότα βρίσκουμε ότι έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η αναγκαία πρόθεση (mens rea) θανάτωσης, δηλαδή η προμελέτη στη διάπραξη των φόνων», αναφέρει η απόφαση.

Επίσης σημειώνει πως «η ιερότητα της ζωής έχει βάναυσα παραβιαστεί τρεις φορές. Η απώλεια τριών ανθρώπων έχει βυθίσει στο πένθος τρεις οικογένειες. Κάθε κατηγορία έχει χωριστό υπόβαθρο γεγονότων και χωριστό θύμα. Επιβάλλεται η επιβολή διαδοχικών ποινών».

Να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που το Ανώτατο Δικαστήριο επιβάλλει διαδοχικές ποινές ισόβιας κάθειρξής.

Ο Θωμά στις 28 Απριλίου 2017 είχε κριθεί ένοχος από το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε στη Λεμεσό μόνο για ανθρωποκτονία και όχι φόνο εκ προμελέτης, προκαλώντας την οργή των συγγενών, που μάλιστα είχαν αντιδράσει έντονα, αναγκάζοντας και την αστυνομία τότε να παρέμβει.

Ένα μηνά μετά, το Κακουργιοδικείο του επέβαλε ποινή 35 χρόνων, με συντρέχουσες ποινές, για το φόνο των αδελφών Παράσχου και Κωνσταντίνου Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδους, που διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 2015 στη Λεμεσό.

Με την εξέλιξη αυτή και λόγω του ότι του επιβλήθηκαν διαδοχικές ποινές για πάνω από δυο φορές ισόβια, δεν δικαιούται να υποβάλει αίτημα στο συμβούλιο πριν συμπληρώσει τα 25 χρόνια φυλάκισης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network