MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απεβίωσε ο ακαδημαϊκός György Hazai

Advertisement

Sponsored by exness

Απεβίωσε ο György Hazai, ο οποίος ήταν ο πρώτος ακαδημαϊκός που εργάστηκε στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, ο Hazai εργάστηκε στο Τμήμα από την αρχή της λειτουργίας του το 1992 και διετέλεσε Πρόεδρός του μέχρι το 1999, που αφυπηρέτησε.

Απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα της Φιλοσοφίας το 1958 από το Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης και από το 1966 είναι Διδάκτορας της Ουγγρικής Ακαδημίας Επιστημών, όπου και εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως Καθηγητής και Ερευνητής.

Προστίθεται ότι η παρουσία του G. Hazai ήταν ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική τόσο για δημιουργία και την εξέλιξη, όσο και για την εδραίωση και την περαιτέρω πορεία του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Με συλλυπητήριο μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια της κοινότητας στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η κηδεία προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στη Βουδαπέστη, ενώ το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα πραγματοποιήσει φιλολογικό μνημόσυνο για να τιμήσει τη μνήμη του.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network