MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απείλησε κατοικίες η πυρκαγιά στον Πρωταρά 

Advertisement

Sponsored by exness

Κατασβέστηκε η φωτιά στην περιοχή Κάπαρη στον Πρωταρά – Πλησίασε κατοικημένη περιοχή αλλά… πρόλαβε η Πυροσβεστική – Το Κίνημα Οικολόγων ρίχνει ευθύνες στον Δήμο Παραλιμνίου

Advertisement

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι στην περιοχή Κάπαρη στον Πρωταρά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σε ιδιωτικές κατοικίες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μάχονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα του Τμήματος Δασών ενώ ρίψεις έκανε και το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που βρισκόταν σε περιπολία και μεταφέρθηκε στη περιοχή Κάπαρη.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ασφαλίσουμε την περιοχή κοντά στις ιδιωτικές κατοικίες και έτσι η φωτιά δεν επεκτάθηκε προς τα εκεί. Οι φλόγες κατέκαψαν νάϊλον θερμοκηπίων, ποκαλάμες και ακακίες.

Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν δύσκολο επειδή η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Κίνημα Οικολόγων:  Τεράστια η ευθύνη του Δήμου για τη σημερινή πυρκαγιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 1η Ιουλίου στην περιοχή Λαξιά Παραλιμνίου, αποδεικνύει ότι εν μέσω θέρους οι αρμόδιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εστία της πυρκαγιάς αποτέλεσε ένα γνωστό στις τοπικές αρχές, σημείο απόρριψης εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών, τα οποία παρά τα επανειλημμένα αιτήματα κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος δεν απομάκρυνε.

Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση αρχικά των κατοίκων της περιοχής και της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών.

Στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά, δύο πυροσβέστες κινδύνεψαν, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχαν χειρότερες συνέπειες, αν δεν επενέβαινε άμεσα πτητικό μέσο.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Μιχάλης Παράσχος, δήλωσε:

“Η ευθύνη για το σημερινό περιστατικό ανήκει εξ` ολοκλήρου στη Δημοτική Αρχή που κωφεύει διαρκώς στις φωνές των κατοίκων. Απαιτούμε όχι μόνο εξηγήσεις για την έως τώρα ολιγωρία, αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι σχεδιάζει να κάνει. Σήμερα δε θρηνούμε δύο πυροσβέστες, επειδή παρενέβη έγκαιρα πτητικό μέσο. Το ότι για να γίνει αυτό, όμως, χρειάστηκε η παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και το μη συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών.”

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΕΤΑ Ο ΚΒΙΛΙ

ShootandGoal