MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απατεώνες «έφαγαν» πέραν των 350 χιλιάδων από εταιρείες – 6 συλλήψεις

Advertisement

Sponsored by exness

Σε τέσσερα χρόνια υπεξαίρεσαν πέραν των 350.000 ευρώ από δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Πάφο – Καταγγελία από 66χρονο μέτοχο των εταιρειών – Πλαστογράφησαν την υπογραφή του και αγόρασαν εταιρεία – Χρέωσαν τις δύο εταιρείες με δάνειο πέραν του 1.000.000 ευρώ – Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα μεταξύ αυτών και ο διευθυντής και συνέταιρος των εταιρειών

Advertisement

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στην αστυνομία 66χρονος από τη Λευκωσία, η δράση των υπόπτων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2008 και μέχρι και το Δεκέμβριο του 2012 κατάφεραν να υπεξαιρέσουν συνολικά 351.930 ευρώ από δύο εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος.

Ωστόσο δεν έμειναν μέχρι εκεί καθώς όπως υποστηρίζει ο παραπονούμενος σε κάποια στιγμή κατάφεραν να πλαστογραφήσουν την υπογραφή του σε έγγραφο με το οποίο έγινε αγορά μίας εταιρείας που έχει μετόχους τις άλλες δύο εταιρείες που εδρεύουν στην Πάφο.

Οι ύποπτοι κατάφεραν, όπως ισχυρίζεται ο 66χρονος, να εξασφαλίσουν δάνειο ύψους 1.150.000 ευρώ το οποίο επωμίστηκαν οι εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος.

Στο πλαίσιο των ερευνών η αστυνομία έφθασε στο «κατώφλι» έξι προσώπων, από Λεμεσό και Πάφο, τα οποία συνελήφθησαν χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκαν υπό κράτηση για να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Χειροπέδες φόρεσε ο συνέταιρος και διευθυντής των δύο εταιρειών, ένας υπάλληλος των εταιρειών ενώ στην κομπίνα φαίνεται να εμπλέκονται ακόμη ένας άντρας, ηλικίας 61, 33 και 60 χρόνων,  και τρεις γυναίκες ηλικίας 52, 44 και 24 χρόνων. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία ερεύνησε τα σπίτια και τα υποστατικά των έξι προσώπων που έχουν συλληφθεί και έχουν παραληφθεί διάφορα έγγραφα και άλλα τεκμήρια.

Οι έξι προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο επεφύλαξε για αύριο το πρωί στις 8.30 την απόφασή του στο αίτημα προσωποκράτησης εναντίον των έξι προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης που διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου από τις  εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 61χρονου-  συνεταίρου του παραπονούμενου στις δύο εταιρείες- , εναντίον ενός υπαλλήλου στις δύο εταιρείες ηλικίας 33 ετών και ακόμη τεσσάρων προσώπων ηλικίας 24, 44, 52 και 60 χρόνων οι οποίοι δηλώνονταν ως υπάλληλοι στις δύο εταιρείες.

Ο κ. Τσαπής είπε πως όλοι ισχυρισμοί που προέβαλαν οι έξι ύποπτοι διερευνώνται.

Τα αδικήματα που ερευνά το ΤΑΕ Πάφου εις βάρος των έξι είναι :

  • υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος,
  • κλοπή από διευθυντή εταιρείας και υπάλληλο
  • πλαστογραφία
  • κυκλοφορία πλαστού εγγράφου
  • απόσπαση χρήματος με ψευδείς παραστάσεις
  • συνομωσία για καταδολίευση
  • νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δρταστηριότητες

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network