MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απασχόληση αιτητών ασύλου σε επιχειρήσεις για αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού. Οι διαδικασίες

Advertisement

Sponsored by exness

Απασχόληση αιτητών ασύλου για αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης προσωπικού στις επιχειρήσεις – Έβγαλε διάταγμα η Υπουργός Εργασίας για επιτάχυνση των διαδικασιών – Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι εργοδότες – Τι λέει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ στη Cyprus Times

Με διάταγμα που θα επιταχύνει τις διαδικασίες απασχόλησης αιτητών ασύλου σε επιχειρήσεις, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου επιχειρεί να βάλει τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού προσωπικού.

Advertisement

Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε επιχειρήσεις στη χώρας μας, κορυφώθηκε ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους εργοδότες να αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια ακόμη και στη λειτουργία των μαγαζιών τους, τονίζει στη Cyprus Times ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ.

«Μεταφέραμε τις ανησυχίες μας στην Υπουργό έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση που θα αμβλύνει το πρόβλημα. Η Υπουργός εξέδωσε διάταγμα έτσι ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία για να μπορούν οι αιτητές ασύλου να εργοδοτούνται ταχύτερα και να μπορούν και οι επιχειρήσεις να λύσουν το πρόβλημα με τα εργατικά χέρια» αναφέρει ο κ.Τσιακκής.

Σύμφωνα με το διάταγμα, όποια επιχείρηση χρειάζεται εργατικό δυναμικό, εκδηλώνει ενδιαφέρον στο Υπουργείο Εργασίας ή στα κατά τόπους Γραφεία Εργασίας.

Στη συνέχεια αν συνάψουν συμφωνία με τα πρόσωπα αυτά στέλνουν υπεύθυνη δήλωση στο Υπουργείο Εργασίας και όταν τους δοθεί η έγκριση μπορούν να συνάψουν το συμβόλαιο εργοδότησης με τον μισθό, τα ωράρια και τις αρμοδιότητες.

Όπως τονίζει ο κ.Τσιακκής αρκετοί από τους αιτητές ασύλου ζούνε με τα επιδόματα του κράτους έτσι θα μπορούν πλέον να εργαστούν και να μην εξαρτώνται από αυτά. Πάντως, όπως σημειώνει υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, έτσι η κίνηση αυτή θα λύσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

«Η πανδημία καθώς και ότι αρκετές χώρες ανακάμπτουν, εμποδίζουν τους κοινοτικούς να έρθουν για εργασία στη χώρα μας και να παραμείνουν», υπογραμμίζει.

Οι τομείς που θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι:

  • Διαχείριση Αποβλήτων
  • Εμπόριο – Επισκευές
  • Παροχή Υπηρεσιών
  • Ξενοδοχεία
  • Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία
  • Μεταποίηση

Η πρότυπη υπεύθυνη δήλωση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Τμήματος Εργασίας και όπως διευκρινίζεται αυτή πρέπει υπογράφεται από τον εργοδότη και να αποστέλλεται την ίδια μέρα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο director@dl.mlsi.gov.cy, ή στο τηλεομοιότυπο 22400809.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network