MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαντήσεις σε 5 βασικά ερωτήματα πολιτών για τις μετακινήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Αρκετά τα ερωτήματα των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελίσσεται η καθημερινότητα τους για όσα θα βρίσκεται σε ισχύ το διάταγμα που εκδόθηκε χθες βράδυ από το Υπουργείο Υγείας μετά και την εξαγγελία των νέων, αυστηρότερων μέτρων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά όλες οι απαντήσεις θα δοθούν το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 2 και 30, οπότε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο με θέμα «Πώς θα εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Advertisement

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα προσχέδια για τα δύο έντυπα που θα έχουν οι πολίτες στην κατοχή τους.

Θα υπάρχουν δύο έντυπα. Το ένα θα είναι ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και το δεύτερο ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

Η Cyprus Times επιχείρησε να λάβει από τώρα κάποιες απαντήσεις σε 5 ερωτήματα, όπως αυτά φτάνουν κοντά μας από τους αναγνώστες.

Οι απαντήσεις δόθηκαν από αρμόδια πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών και τις παραθέτουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Κάθε μέρα που θα πηγαίνω δουλειά θα πρέπει να τυπώνω τη σχετική βεβαίωση;

Όχι. Το έντυπο θα εκδοθεί μία φορά από τον εργοδότη, θα πρέπει να τυπωθεί και ο εργαζόμενος θα το έχει μαζί του καθημερινά και μόνο με αυτό θα μπορεί να μεταβαίνει στην εργασία του.

Θα στέλνουμε sms για να βγούμε από το σπίτι;

Η διαδικασία για την αποστολή sms δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα οπότε δεν υπάρχει για την ώρα ακριβής πληροφόρηση για τον τρόπο που θα λειτουργεί. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία θα επικοινωνούν μέσω sms οι πολίτες προκειμένου να αναφέρουν τις μετακινήσεις τους και να λαμβάνουν τη σχετική άδεια.

Για να πάω οπουδήποτε αλλού θα πρέπει να έχω μαζί μου το έντυπο που αναφέρεται ως ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ;

Ναι. Για οποιαδήποτε μετακίνηση ο πολίτης θα πρέπει να έχει μαζί του δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο όπως αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα, καθώς και το σχετικό έντυπο το οποίο θα πρέπει ο πολίτης να επιδείξει όταν του ζητηθεί.

Τα περίπτερα θα είναι ανοικτά; Και θα χρειάζομαι έντυπο για να πάω και στο περίπτερο της γειτονιάς μου;

Ναι. Τα περίπτερα θα είναι ανοικτά. Το σχετικό έντυπο είναι αναγκαίο για οποιαδήποτε μετακίνηση, σε οποιαδήποτε ακτίνα από το χώρο διαμονής μας. Ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς μας.

Υπάρχουν κάποιοι που θα εξαιρούνται των μέτρων;

Εξαιρούνται κρατικοί αξιωματούχοι οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους και σώματα ασφαλείας που θα αναλάβουν την ευθύνη της επιτήρησης. Περισσότερα αναμένονται κατά τη διάσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network