MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαντάει σήμερα στην πρόταση Ακιντζί ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Αποστέλλει σήμερα την απαντητική επιστολή του προς τον Ακιντζί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Απαντάει στην πρόταση του – Λίγο πριν από το μεταξύ τους τετ- α- τετ 

Advertisement

Σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τη γνωστοποίηση ότι ο Μουσταφά Ακιντζί υπέβαλε πρόταση για δημιουργία κοινής επιτροπής για τους υδρογονάνθρακες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μέσω των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Αφού η πρόταση έφθασε στα χέρια του Προέδρου Αναστασιάδη, ενημέρωσε το Συμβούλιο Αρχηγών, τα κόμματα υπέβαλαν τις θέσεις τους και ο Πρόεδρος μετά και την εξουσιοδότηση που έλαβε αναμένεται σήμερα να αποστείλει επιστολή στον κύριο Ακιντζί με την οποία θα απαντήσει τεκμηριωμένα για τα αρνητικά που εμπεριέχονται στην πρόταση του.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος μιλούσε στο κρατικό ραδιόφωνο, εντός της ημέρας αναμένεται να δοθεί η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Λίγες ημέρες, προτού μάλιστα, οι δύο ηγέτες έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την πορεία των εξελίξεων στο Κυπριακό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα Αυγούστου.

Ερωτηθείς σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο κύριος Προδρόμου είπε ότι η πλευρά μας αναμένει με θετικό πνεύμα ότι η συνάντηση θα ανατρέψει τα μέχρι στιγμής αρνητικά δεδομένα.

Αν η τουρκοκυπριακή πλευρά, είπε, συμφωνεί με τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα, αυτό θα αποτελεί θετική εξέλιξη στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι το θέμα του φυσικού αερίου πρέπει να μείνει εκτός συζήτησης αφού δεν αποτελεί μέρος των συγκλίσεων και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στα θέματα ουσίας της διαπραγμάτευσης, όπως αυτό της ασφάλειας και της διακυβέρνησης.

Όπως δήλωσε, χθες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί είτε κατ’ ιδίαν, είτε στην παρουσία της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Στη συνάντηση, είπε, θα συζητηθούν οι συνθήκες σύγκλισης μιας άτυπης, διαδικαστικής φύσεως Συνόδου, με σύνθεση Κραν Μοντανά, κατάλληλα προετοιμασμένης, με την ελπίδα ότι θα οδηγήσει σε επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Αν και η Λευκωσία έχει κάνει ξεκάθαρο ότι για να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση αλλά και ένδειξη καλή θέλησης από την Άγκυρα, με τον τερματισμό των παράνομων ενεργειών, δε φαίνεται να «ιδρώνει το αφτί» της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι Υπουργοί συνεχίζουν τη ρητορική πολέμου και διαμηνύουν ότι η Άγκυρα δε θα κάνει πίσω και θα συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητες της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal