MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαντά το Υπ. Υγείας για τα Ακτινοδιαγνωστικά Κέντρα

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για το θέμα της λειτουργίας των Ακτινοδιαγνωστικών Κέντρων

Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πολίτης» με τίτλο «Ετοιμάζουν ποιοτικά κριτήρια για τα ακτινοδιαγνωστικά», το Υπουργείο Υγείας είναι σε θέση να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

Advertisement

1. Πέραν των θεμάτων που εγείρονται στο εν λόγω δημοσίευμα, όπως ο έλεγχος των παραπομπών και των συμφωνιών με παρόχους, τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται ήδη, σε διαδικασία σύναψης σύμβασης που αφορά στην αγορά υπηρεσιών από Νομικό Σύμβουλο για τη σύνταξη Νομοσχεδίου για τη λειτουργία των Ακτινοδιαγνωστικών Κέντρων (ΑΔΚ).

2. Μέσω της σύμβασης ο Ανάδοχος θα προχωρήσει στη σύνταξη Νομοσχεδίου, το οποίο θα αφορά σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την Ίδρυση και τη Λειτουργία των Ακτινοδιαγνωστικών Κέντρων, συμπεριλαμβανομένων των όρων και διαδικασιών λειτουργίας τους, όπως οι ακτινολογικές πράξεις, το ανθρώπινο δυναμικό καθώς και για τον ποιοτικό τους έλεγχο. Θα περιλαμβάνει επίσης, όρους /προδιαγραφές όπως και κριτήρια, τα οποία θα πρέπει να διέπουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό ιατρικής απεικόνισης με ιονίζουσες και μη ιονίζουσες ακτινοβολίες που θα χρησιμοποιούν τα ΑΔΚ. Οι εν λόγω όροι και προδιαγραφές θα καλύπτουν τον έλεγχο των ΑΔΚ σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοπροστασίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network