MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Απαλλάσσονται της καραντίνας οι εμβολιασμένες στενές επαφές

Advertisement

Sponsored by exness

Πρέπει να τίθενται σε αυτοπεριορισμό οι στενές επαφές μετά τον εμβολιασμό; Τι ισχύει – Ποιοί και πότε απαλλάσσονται από την υποχρέωση της καραντίνας – Απαντά η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας

Ξεκαθαρίζει τα δεδομένα σε σχέση με τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου του και τι ισχύει με τις στενές επαφές, η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας.

Advertisement

Ουσιαστικά, απαλλάσσονται από την υποχρέωση καραντίνας όσοι εμβολιάζονται και δηλώνονται ως στενές επαφές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η Μαργαρίτα Κυριάκου, «όσα άτομα ολοκληρώνουν τον εμβολιασμό τους και αφού παρέλθουν 14 μέρες από την τελευταία δόση του εμβολίου, δηλώνονται ως στενές επαφές, απαλλάσσονται από τον περιορισμό που οφείλουν να κάνουν σύμφωνα με το πρωτόκολλο οι επαφές».

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η κυρία Κυριάκου, «αν ένα άτομο που έχει εμβολιαστεί και έχουν περάσει 14 μέρες, αλλά έχει θεωρηθεί στενή επαφή, δε θα χρειαστεί να μείνει σε περιορισμό. Και αυτό γιατί θα έχει περάσει το χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, χρειάζεται για να αναπτυχθούν αντισώματα».

Επιπρόσθετα, όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο, τα άτομα που έχουν αποδεσμευτεί ως θετικά κρούσματα εντός 6 μηνών, δεν υποχρεούνται να αυτοπεριοριστούν σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19.

Και στις δύο πιο πάνω κατηγορίες ατόμων, συστήνεται και θα προγραμματίζεται εξέταση PCR, κανονικά όπως προβλέπεται και για όλες τις στενές επαφές.

Σε περιπτώσεις ελέγχου και για σκοπούς εξακρίβωσης των πιο πάνω, η Αστυνομία Κύπρου ή άλλοι αρμόδιοι Λειτουργοί ενδέχεται να ζητήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά αποδέσμευσης.

Κληθείσα από τη Cyprus Times να σχολιάσει τι ισχύει για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους -αφού και πάλι το άτομο μπορεί να διαγνωστεί θετικό με την νόσο Covid19- η κυρία Κυριάκου αναφέρει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network