MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντρική «υπόθεση» ο τομέας των επικοινωνιών και των δικτύων στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Ποσοστό της τάξεως του 88.1% στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δικτύων στην Κύπρο αποτελείται από άνδρες – Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη…

Advertisement

Oι περισσότεροι ειδικοί του τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και δικτύων στην Κύπρο είναι άνδρες (88,1% – δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ), ενώ οι γυναίκες πρακτικά υποεκπροσωπούνται. Το μεγαλύτερο ποσοστό τους όμως έχουν λάβει τριτοβάθμια εκπαίδευση (72,3%) κατατάσσοντας τη χώρα στη τρίτη ανώτερη θέση στην ΕΕ.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα της Εurostat για την απασχόληση στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών επικοινωνιών και δικτύων (ICT) και τα οποία εδόθησαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε γενικές γραμμές, η Εurostat καταγράφει πως περί τα 8 εκατομμύρια εργαζόμενοι κατεγράφησαν στον κλάδο το 2014, άνδρες κατά 80%, και εκπροσωπούν το 3,7% των εργαζομένων στην ΕΕ. Παρά την αύξηση στον αριθμό τους όμως, το 40% των μικρών επιχειρήσεων που προσπάθησαν να προσλάβουν κάποιον, είχαν πρωτοφανείς δυσκολία να καλύψουν το κενό.

Τις χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με την ίδια την ύπαρξη τέτοιου εξειδικευμένου προσωπικού καταγράφει η Ελλάδα με 1,3% του συνολικού δυναμικού, τις καλύτερες η Φιλανδία με 6,7% και η Κύπρος βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο, με 2,4%.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network