MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση για το Λεμεσιανό Καρναβάλι

Advertisement

Sponsored by exness

Με 150 συμμετοχές στη Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, το φετινό Καρναβάλι της Λεμεσού, που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 13 Μαρτίου, καταγράφεται ως το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στον τόπο μας και το οποίο έχει ως θέμα την ίδια την πόλη “Λεμεσός – Το διαμάντι της Μεσογείου”…
 
Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού παρουσίασε το μεσημέρι σε διάσκεψη Τύπου ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου,  παρουσιάζοντας παράλληλα και τη φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού, που ενσαρκώνει η Έλενα Παπαδοπούλου.

Advertisement

Υπενθύμισε ακόμη πως το Καρναβάλι της Λεμεσού “το Καρναβάλι της Κύπρου”, όπως είπε, έχει πλέον μπει επίσημα στον Εθνικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας “και με αυτόν τον τρόπο έχει πλήρως πιστοποιηθεί η πατρότητα, η μακροβιότητα και τα χαρακτηριστικά του Καρναβαλιού μας σαν κάτι ξεχωριστό από όλα τα άλλα”.
 
Σημείωσε δε ότι γίνεται παράλληλα προσπάθεια για καταχώρηση στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της “κανταδόρικης παράδοσης της Λεμεσού, η οποία έχει μια δική της ξεχωριστή ιστορία”.
 
Ο Ανδρέας Χρίστου υπογράμμισε ακόμη πως “η φετινή μας γιορτή γίνεται σε μια στιγμή που και πάλι ο κόσμος μας αναζητά τη χαρά, μια μικρή όαση ψυχαγωγίας, κάποια στιγμή χαλάρωσης και υπενθύμισης ότι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, είμαστε εδώ να υποδεχθούμε μια καλύτερη χρονιά, μιαν επανενωμένη Κύπρο, μιαν άνοιξη που θα φέρει τα δικά της αισιόδοξα μηνύματα για το πού πάμε”.
 
Κληθείς εξάλλου να αναφερθεί στο θέμα που προκύπτει από τη συμμετοχή στην Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση, ομάδων που ξεπερνούν σε αριθμό τα 500 άτομα, παρά σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λεμεσού είπε πως έχουν κληθεί σε σύσκεψη εκπρόσωποι 14 ομάδων που ξεπερνούν τα 500 άτομα και τους έχει ζητηθεί όπως σεβαστούν την απόφαση του Δήμου.
 
Επίσημα οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου, ωστόσο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο καρναβάλι θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Πανηγυρική είσοδο στην πόλη πάνω στο άρμα της θα κάνει η φετινή Βασίλισσα του Καρναβαλιού την Τσικνοπέμπτη στις 19:00, πλαισιωμένη από τη συνοδεία της, το Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τη βασιλική οικογένεια, τους “Κανταδόρους Λεμεσού”, τη χορωδία “Αρίονες”, τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, την ομάδα κρουστών Batukinio και τις Μαζορέττες Λεμεσού.
 
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου,  Καραϊσκάκη (Δημοτική Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων. Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα Los Carnavalos.
 
Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τρεις υπαίθριοι χοροί, ο χορός της Τσικνοπέμπτης, ο “χορός της Τρίτης”, στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου (20:30) και ο αποχαιρετιστήριος χορός της Κυριακής 13 Μαρτίου, στο χώρο στάθμευσης Εναερίου (20:00).
 
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί την Κυριακή 13 Μαρτίου, η Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`, κατά τη διάρκεια της οποία ο Δήμος θα τιμήσει Λεμεσιανούς για την πολύτιμη προσφορά τους στο καρναβάλι της πόλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή στην Μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση της 13ης Μαρτίου, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οι συμμετοχές έφτασαν τις 150, δηλαδή 30 περισσότερες από ότι την περσινή χρονιά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network