MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντίστροφη μέτρηση… 26 Οκτωβρίου σε δίκη Συλλούρης και άλλοι 3 για υποθέσεις «χρυσών» διαβατηρίων

Advertisement

Sponsored by exness

Παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου Συλλούρης, Τζιοβάννης, Πιττάτζης και Αντωνίου – Αντίστροφη μέτρηση για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με τις αποκαλύψεις του Al Jazeera που προκάλεσαν σάλο

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, η οποία ορίστηκε για τις 26 Οκτωβρίου 2022, στις 9 η ώρα το πρωί.

Advertisement

Δημήτρης Συλλούρης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Χριστάκης Τζιοβάνης, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντώνης Αντωνίου, ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάνη και Ανδρέας Πιττάτζης, δικηγόρος βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Τον Δημήτρη Συλλούρη, που είναι πρώτος στο κατηγορητήριο, εκπροσωπεί ο γνωστός νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης και άλλοι τρεις δικηγόροι. Ο νομικός Γιώργος Παπαϊωάννου και άλλοι τρεις δικηγόροι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο για τους κυρίους Τζιοβάνη και Αντωνίου. Ο Ανδρέας Πιττάτζης εμφανίστηκε χωρίς άλλο δικηγόρο, επιλέγοντας να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του. Εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής εμφανίστηκε η Έλλη Παπαγαπίου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον συνήγορο του Δημήτρη Συλλούρη να θέτει κάποια ζητήματα ως προς το κατηγορητήριο, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

«Θέτω ζήτημα στις κατηγορίες 1-2-3 εμπλέκονται υπό την ιδιότητα των υπουργών, ο γενικός εισαγγελέας και ο βοηθός γενικός εισαγγελέας. Προτίθεμαι να εγείρω ζήτημα για αυτό το θέμα. Δεύτερο θέμα έχω αποστείλει επιστολή σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητώ να με ενημερώσει ποιος είναι ο αλλοδαπός που αναφέρεται στην 4-5 κατηγορία . Αναφέρεται αόριστα αλλοδαπός. Το ερώτημα είναι είναι αν είναι υπαρκτό ή ανύπαρκτο πρόσωπο» ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ο Κρις Τριανταφυλλίδης. Τα συγκεκριμένα ζητήματα δεν αφορούν αυτό το Δικαστήριο απάντησε η Κατηγορούσα Αρχή.

«Και τρίτο ζήτημα, μετά λύπης μου παρουσιάζω στο δικαστήριο δημοσίευμα της εφημερίδας πολίτης 10/9/22», είπε. Πρόκειται για δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται σε δύο υποθέσεις πολιτογραφήσεων, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι αυτές για τις οποίες οδηγήθηκαν οι κατηγορούμενοι ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι ύποπτοι παραμένουν ελεύθεροι, αφού υπέγραψαν εγγύηση. Συλλούρης, Τζιοβάνης και Αντωνίου υπέγραψαν εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ ο Πιττάτζης υπέγραψε εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση στην οποία ενεπλάκη το όνομα τους μετά τις αποκαλύψεις του ειδησεογραφικού δικτύου για τις πολιτογραφήσεις, που εξέθεσε την Κύπρο διεθνώς, ήταν αυτή που οδήγησε όχι μόνο στην παραίτηση Συλλούρη πριν από δύο χρόνια αλλά και στην κατάργηση του κυβερνητικού επενδυτικού προγράμματος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network