MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιρατσιστική πορεία στη Λευκωσία με συμμετοχή ε/κ -τ/κ οργανώσεων και κομμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά – Δείτε εικόνες

Αντιρατσιστική πορεία και εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, που είναι η 21η Μαρτίου.

Advertisement

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό, με τη συμμετοχή ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων. Στην πορεία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Σολωμού, που αποτέλεσε την αφετηρία της πορείας. Κατά τη διάρκεια της πορείας, ακούστηκαν συνθήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Φανερωμένης, όπου ακολούθησε εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σε δηλώσεις της, η Μαρίνα Σταυρινού – Κούκου, μέλος της Συμμαχίας ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό, είπε ότι η πορεία πραγματοποιείται «για να υπενθυμίσει στην ανθρωπότητα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και θα πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματά τους και να προστατεύουμε ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων, μεταναστών και ατόμων με διαφορετικότητα ώστε να απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους».

«Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων είναι να ευαισθητοποιήσει την ανθρωπότητα», ανέφερε η κ. Κούκου, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς, όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση χειροτερεύει». Όπως είπε, «βλέπουμε να αυξάνεται η ακροδεξιά, να αυξάνονται απάνθρωπες συμπεριφορές και μισάνθρωπες ιδεολογίες, που εμείς ως προοδευτικοί άνθρωποι σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να επικρατήσουν στην κυπριακή κοινωνία».

Γι’ αυτό, εξήγησε η κ. Κούκου, «θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να ενημερώνουμε τον κόσμο και να παλεύουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα στην εργασία, ανθρώπινες συνθήκες στη ζωή τους, την ένταξή τους στην κυπριακή κοινωνία».

Επιπλέον, κάλεσε το κράτος και την Κυβέρνηση να είναι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία μας να εξελιχθεί σε μια απάνθρωπη κοινωνία, γιατί έχουμε βιώσει και τον ρατσισμό και τον φασισμό και γι’ αυτόν τον λόγο η πατρίδα μας είναι μοιρασμένη».

Εν συνεχεία, η κ. Κούκου ανέφερε ότι η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό αποτελείται από πέραν των 60 οργανώσεων, ελληνοκυπριακών, τουρκοκυπριακών αλλά και μεταναστών. «Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία: Μαζί ενάντια στην ακροδεξιά, στον φασισμό και στον ρατσισμό», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network