MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας επισκέπτεται την Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας επισκέπτεται την Κύπρο – Πρόσκληση από Βουλή των Αντιπροσώπων

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (ΚΣΓ) πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, στις 29 και 30 Μαρτίου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της πρόθεσης της Βουλής να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στην KΣΓ.

Advertisement

Ανακοίνωση από τη Βουλή αναφέρει ότι της αντιπροσωπείας ηγείται ο επικεφαλής της Περιοχής Ευρώπης της ΚΣΓ, Βέλγος βουλευτής Jean-Charles Luperto και σε αυτή συμμετέχουν επίσης η βουλεύτρια Simona Bucura Oprescu (Ρουμανία), ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης Damien Casselin και ο Σύμβουλος της Περιοχής Ευρώπης Fatmir Leci.

Η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, η οποία θα επιδώσει στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας επιστολή πρόθεσης ένταξης της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ΚΣΓ προς τον Πρόεδρο της Κ.Σ. Γαλλοφωνίας Francis Drouin.

Θα πραγματοποιηθούν επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη και Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής, με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρα Αθηνά Μιχαηλίδου και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κορνήλιο Κορνηλίου.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμή της αντιπροσωπείας. Στη Λεμεσό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Νεόφυτο Χαραλαμπίδη και παράγοντες γαλλοφωνίας της πόλης.

Εξάλλου, τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΚΣΓ θα επισκεφθούν το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο στην Λευκωσία και τη Λεμεσό και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Θα παραστούν επίσης στην απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Εμείς είμαστε Γαλλοφωνία», που διοργανώνει το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο πλαίσιο του Μήνα Γαλλοφωνίας και θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας, που θα παραθέσουν, ως γαλλόφωνοι βουλευτές, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Κωστής Ευσταθίου, στην παρουσία μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network