MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιπρόεδρος ΛΟΑΤΚΙ στη CT: Συγγενείς-φίλοι υπαξιωματικού ανέλαβαν «δράση». Να δοθεί τέλος

Advertisement

Sponsored by exness

Καθημερινά φαινόμενα τα ομοφοβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Η επόμενη μέρα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον υπαξιωματικό της Ε.Φ – Για μη εφαρμογή της νομοθεσίας για εγκλήματα και ρητορική μίσους κάνει λόγο η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα – Εκφράζεται ανησυχία για αύξηση περιστατικών – Τα τρία σημαντικότερα αιτήματά τους – Ο Αντιπρόεδρος της Accept – LGBTI Cyprus στη Cyprus Times

Της Μαρίας Χαραλάμπους

Χυδαία και υβριστικά σχόλια, ρητορική μίσους, ομοφοβικά μηνύματα και διασυρμός… Μερικά από τα, σχεδόν, καθημερινά περιστατικά με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Advertisement

Η Κύπρος, ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως ακόμη υστερεί σε ότι αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων καθώς, όπως παρουσιάζει ο χάρτης του διεθνούς οργανισμού ILGA – Europe, κατέχει την 19η θέση, συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ- με ποσοστό 30%- και 29η θέση ανάμεσα σε 49 χώρες της Ευρώπης και Ανατολικής Ασίας.

Περιστατικό που ξεσήκωσε, τις τελευταίες ημέρες, «θύελλα» αντιδράσεων είναι το ομοφοβικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η «AcceptLGBTI Cyprus», στο οποίο εμφανίζεται υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, να προβαίνει σε οχετό ακραίου μίσους και εξευτελισμού κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωσή του που αναφέρει ότι «εάν είχε gay γιο θα τον πυροβολούσε χθες». Με ενέργειες της «Accept – LGBTI Cyprus», πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ενώ έρευνα διεξάγεται και από την Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Κύπρου, μίλησε στη Cyprus Times, περιγράφοντας την επόμενη ημέρα και εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξημένα περιστατικά ρητορικής μίσους, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, δεκάδες συμπολίτες μας.

Γιος και φίλοι του υπαξιωματικού συνεχίζουν τον «πόλεμο»  

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα, μετά τη δημοσιοποίηση του ομοφοβικού βίντεο, ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αποκάλυψε πως συγγενείς και φίλοι του υπαξιωματικού ανέλαβαν «δράση» προχωρώντας με υβριστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτω από δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το εν λόγω περιστατικό.

«Να πεθάνουν…»

«Γενικότερα, αυτό επικρατεί κάτω από κάθε είδηση και θέμα που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, είναι απίστευτο. Δεκάδες και αμέτρητα είναι τα σχόλια χρηστών που σπεύδουν να εξαπολύσουν έναν οχετό, όπως το ‘’να πεθάνουν’’ και άλλα τόσα», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη».

Αυτά, σημείωσε, είναι τα περιστατικά με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι. Τα υβριστικά σχόλια και μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που «δεν ελέγχονται πλέον», αποτελούν έναν γολγοθά.

Εδώ είναι που έρχεται και ο ρόλος της νομοθεσίας  

Αναφερόμενος στη μη εφαρμογή της νομοθεσίας για εγκλήματα μίσους και για ρητορική μίσους στην Κύπρο, ο Αντιπρόεδρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εξέφρασε την ανησυχία του.

«Η νομοθεσία θα πρέπει να είναι αυστηρή και να εφαρμόζεται. Να υπάρχει έλεγχος αλλιώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως για το περιστατικό, θα αναμένουν να αποδοθεί η δικαιοσύνη και το εν λόγω πρόσωπο να τιμωρηθεί όπως πρέπει.

Ευχαριστημένοι με τις Αρχές

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι από τις αρχές -τόσο για το τελευταίο περιστατικό όσο και για άλλες καταγγελίες που προηγήθηκαν- ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του. «Πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Αστυνομία και στην προκειμένη περίπτωση και στο ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας για την άμεση ανταπόκρισή τους. Ως ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είμαστε πλήρως ευχαριστημένοι από την Αστυνομία για την άμεση δράση τους, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι», σημείωσε.

Μερικά από τα κυριότερα αιτήματά τους

Όσον αφορά τα κυριότερα αιτήματά τους, την παρούσα στιγμή, ο Αντιπρόεδρος θέλησε να επικεντρωθεί σε τρία θέματα:

-Να εφαρμόζεται ο νόμος από την Αστυνομία, σωστά και όπως προβλέπεται.

-Να γίνεται άμεση διαγραφή των υβριστικών και ομοφοβικών online σχόλιων.

-Το κράτος, με κάποιο τρόπο, να δώσει τέλος στις ομοφοβικές και υβριστικές δηλώσεις και τοποθετήσεις από το χώρο της πολιτικής, αναφερόμενος σε ομάδες που εκφράζουν κατά καιρούς ρητορική μίσους, ακόμη και μέσα στη βουλή.

«Πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network