MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Ανάγκη μείωσης γραφειοκρατίας και πρόσβασης σε χρηματοδότηση στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Την ανάγκη να γίνει περισσότερη δουλειά στην Κύπρο για μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και της πρόσβασης που έχουν οι επιχειρήσεις στην χρηματοδότηση έχει η εντοπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν.

Advertisement

«Στην Κύπρο έχουμε εντοπίσει δύο τομείς στους οποίους η περισσότερη δουλειά θα στηρίξει τις επενδύσεις», αναφέρει. Πρώτον, σημειώνει, «θα είναι ένα πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον με λιγότερη γραφειοκρατία, ιδίως κατά την έναρξη των επιχειρήσεων και κατά την έκδοση και την μεταφορά δικαιωμάτων επί των ακινήτων με σκοπό τις επενδύσεις».

Ο δεύτερος τομέας ο οποίος χρήζει βελτίωσης, σύμφωνα με τον κ. Κατάινεν είναι «η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, αφού το υψηλό απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποθαρρύνουν τις τράπεζες από την επέκταση του χαρτοφυλακίου των δανείων τους».

Αναφορά κάνει και σε άλλες σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την Κύπρο όπως η ανάγκη για μια συνολική μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου και ταχέως συστήματος για την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας και τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Σε ερώτηση για την χαμηλή θέση της Κύπρου στον κατάλογο των χωρών που επωφελούνται από το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει ότι «αν οι φορείς που υλοποιούν έργα στην Κύπρο χρειάζονται περισσότερη τεχνική εμπειρία για να δημιουργήσουν έργα, το ευρωπαϊκό επενδυτικό συμβουλευτικό δίκτυο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα παρέχοντας προσαρμοσμένη υποστήριξη όπου ζητηθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το EuroAsia Interconnector ο κ. Κατάινεν αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τον αγωγό «ως έργο κοινού ενδιαφέροντος, δηλαδή ως ένα βασικό έργο διασυνοριακής υποδομής και ως εκ τούτου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τη διασύνδεση μέσω του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Προγράμματος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network